Vatra i žestoki rock 'n' roll - Intelligent Music Project ususret nastupu na Eurosongu poručuje: „S nama se teško mjeriti!“

Intelligent Music Project, rock bend koji će predstavljati Bugarsku na Eurosongu u Torinu, za prvu polufinalnu emisiju koja će se održati 10. svibnja priprema zaista spektakularan nastup. To je sasvim jasno nakon objave snimke s prve probe koji je osvanuo na službenom YouTube kanalu Eurosonga.  

Isječak od 30 sekundi pjesme "Intention" otkriva originalan scenski koncept bugarskih predstavnika koji će, nema sumnje, biti jedan od najatraktivnijih na ovogodišnjem natjecanju.

"Objavljena snimka s probe je samo mali dio onoga u čemu će publika uživati 10. svibnja, kada će se održati polufinale u kojem sudjelujemo. Radimo s izuzetno talentiranim, odgovornim i veoma iskusnim kreativnim direktorom koji impresionira svojom marljivošću svakoga dana", kažu iz IMP tima o Andrei Celiju, čija je ideja bila da stvori ogromnu sfernu strukturu, visoku 3 metra, takozvani "Core of Sound“, ogroman zvučnik, pun svjetlosnih efekata koji će širiti energiju s pozornice na sve u dvorani i ispred TV ekrana, koji će biti na sceni tijekom nastupa predstavnika Bugarske.,

Bugarski predstavnici, koje predvodi iskusni frontmen Ronnie Romero i čija je ideja na da na velika vrata na Eurosong vrate pravi rock 'n' roll , nedavno su dobili i jasnu i glasnu podršku nekih od najznačajnijih imena svjetske rock scene. Među onima koji će 10. svibnja (a svi se nadaju i 14. svibnja u finalu), navijati za IMP su i Axel Rudi Pell, bubnjar Roda Stewarta Carmine Appice, Eric Bloom iz Blue Öyster Culta, Todd Sucherman iz Styxa, Bobby Rondinelli iz Rainbowa i Black Sabbatha, Roger Earl iz Foghata, DORO, Jeff Scott Soto iz Yngwie Malmsteen i Journeyja, gitarist Ozzyja Osbournea Gus G, bubnjar Yngwie Malmsteen i Journeyja, Tim Pierce koji je snimao s  Michalom Jacksonom, Bon Jovijem i brojnim drugima te klavijaturist benda Rainbow Tony Carey. Snimke s njihovom podrškom možete pogledati na linku.

Neposredno prije odlaska u Torino, pjevač Ronnie Romero i gitarist Biser Ivanov posjetili su Zagrebu koji ih je ostavio bez daha te u brojnim medijskim gostovanjima naglasili da IMP nisu, kao neki drugi rockeri koji su se pojavljivali na Eurosongu, bend sastavljen isključivo tu priliku:

"Mi smo bend koji već dugo postoji, iza sebe imamo nastupe pred stotinama tisuća ljudi i siguran sam da se na sceni nitko ne može mjeriti s nama po iskustvu. To je ono što mi radimo cijeli život. Rock 'n' roll. Htjeli smo ovu pjesmu predstaviti Europi i svijetu jer govori o vremenu u kome smo upravo sada i o tome išto nam i kako može pomoći da se možemo boriti i nositi s teškim okolnostima.", ispričao je Romero i podsjetio da IMP prve polufinalne večeri, 10. svibnja, nastupa pod rednim brojem 7.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.