Krenule su pripreme za sedmo izdanje utrke Novigrad Cittanova RUN

Krenule su pripreme za sedmo izdanje utrke Novigrad Cittanova RUN

Otvorene su prijave za najnovije izdanje Novigrad Cittanova RUN utrke, koja će se ove godine održati u nedjelju, 1. prosinca. Sedmo izdanje ove tradicionalne novigradske utrke ponovno će okupiti ljubitelje sporta, rekreacije i dobre zabave na polumaratonu (21 km), utrci na 10 kilometara i utrci na 5 kilometara. Paralelno se organizira i posebna dječja FUN RUN utrka na 200 metara za djecu od 6 do 8 godina i ona od 500 metara za djecu od 8 do 10 godina. Prijave za utrke otvorene su na web stranici GoAdria do nedjelje 17. studenog, a kotizacije je moguće uplatiti online ili na dan utrke.

Najmlađi startaju prvi, u 10:30 i trče ispred hotela Aminess Maestral. Ubrzo nakon njih, startaju odrasli, čije utrke kreću u 11 sati. Polumaratonci startaju zajedno s natjecateljima utrke na 5 km i 10 km, a zatim se odvajaju i nastavljaju utrku rutom kroz novigradsku šetnicu, rivu, starogradsku jezgru, naselje Mareda i Aminess Maravea Camping Resort sve do naselja Dajla i natrag. Tijekom ove rute upoznat će se sa šarenim ulicama grada, uživati u prekrasnom pogledu na more, maslinike i vinograde. Ovo posebno okruženje novigradskoj utrci daje prepoznatljiv karakter zbog kojeg se trkači vjerno vraćaju svake godine.

Sve sudionike ponovno očekuju odlični startni paketi, koji uključuju poklon, startni broj, finišersku medalju, dežurstvo medicinske službe, piće na okrepnim postajama, ručak i piće nakon utrke. Naravno, najbolje plasirane u kategoriji polumaratona i utrke na 10 kilometara očekuju primamljive nagrade - prvoplasirani osvajaju dva noćenja u Aminess objektu 3* ili 4* za dvije osobe s uslugom polupansiona, drugoplasirani ulaz u SPA zonu wellness centra hotela Aminess Maestral, a trećeplasirani Aminess poklon paket. Prvoplasirani u utrci na 5 kilometara osvajaju ručak za dvije osobe u restoranu Ventola u hotelu Aminess Maestral, dok su nagrade za ostala mjesta iste.

Na dan utrke vrijedit će posebna regulacija prometa, a ispred prve skupine natjecatelja bit će osigurana biciklistička pratnja. Na utrci se primjenjuju pravila Hrvatskog atletskog saveza usklađena s pravilima IAAF-a

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.