Završeno 11. izdanje Zelenog koraka: Učenici 100 osnovnih škola sudjelovali u ekološkoj akciji

Završeno 11. izdanje Zelenog koraka: Učenici 100 osnovnih škola sudjelovali u ekološkoj akciji

U jedanaestom izdanju eko akcije Zeleni korak sudjelovalo je  14.700 osnovnoškolaca iz cijele Hrvatske, koji su prikupili  100 tona staroga papira za recikliranje. Među sudionicima se zalaganjem i trudom posebno istaknulo 10 škola čiji su učenici prikupili najviše papira te tako zaslužili nagradu dm-a u iznosu od 1.350 eura. 

Svoje mjesto među najboljim mladim ekolozima osmi su put zaslužili učenici Osnovne škole Ljudevita Gaja Nova Gradiška, koji su prikupili 4 tone staroga papira. Zahvaljujući zalaganju učenika u Zelenom koraku, škola je tijekom godina nabavila pametne ploče, računala, kopirne uređaje, a jedna od nagrada omogućila im je kupnju skladišta za papir. 

  Uz učenike novogradiške škole, nagradu za doprinos zaštiti okoliša zaslužili su učenici OŠ Vela Luka, OŠ Jurja Dobrile (Rovinj), OŠ dr. Ante Starčević Pazarište Klanac i Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav (Varaždin) te učenici Područne škole Zbjegovača, PŠ Divoševci, PŠ Veliki Raven (Križevci), PŠ Češko selo (Petrinja) i PŠ Glavina Donja (Imotski). 

Zeleni korak jedna je od najdugovječnijih akcija dm-a, u kojoj je od 2012. godine 235.000 osnovnoškolaca prikupilo  3.100 tona starog papira, čijim je recikliranjem spašeno 53.000 stabala. 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.