Tiskarstvo & dizajn: Dr. art. Čorda o infracrvenom spektru

Tiskarstvo & dizajn: Dr. art. Čorda o infracrvenom spektru

Međunarodno znanstveni skup Tiskarstvo & dizajn održao se u Školskoj knjizi i Kampusu Borongaj u Zagrebu od 12. do 13. lipnja. Organizatori ovogodišnje konferencije bili su: Akademija tehničkih znanosti Hrvatske – Centar za grafičko inženjerstvo; Grafički fakultet Sveučilišta u Zagrebu; Tehničko Veleučilište u Zagrebu i Sveučilište Sjever, Varaždin – Koprivnica.

Među ostalima dr. art. Dijana Nazor Čorda imala je predavanja o spoju umjetnosti i znanosti: „Uvođenje nove tehnologije za reprodukciju umjetničkih djela u vizualnom i infracrvenom spektru“ u koautorstvu s doc. dr. sc. Denisom Jurečićem i emeritusom Vilkom Žiljkom i „Izrada prvog umjetničkog tepiha u vizualnom i infracrvenom spektru“ s Helenom Bacinger Škrlec, dizajnericom tekstila. Glavni predavač na skupu bio je prof. dr. Anastasios E. Politis iz Atene.

Sažeci predavanja bit će u knjizi sažetaka koja uskoro izlazi iz tiska. Cjeloviti članci su u zborniku radova te će se naći i u bazama http://hrčak.srce.hr i https://schoolar.google.hr. Svaki sudionik je dao svoj znanstveni doprinos različitim temama vezanim za tematiku skupa. Na skupu su sudjelovale i dekanica Tehničkog veleučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Jana Žiljak Gršić i prof. dr. sc. Ivana Žiljak Stanimirović sa Grafičkog fakulteta.

Više na mrežnoj stranici: https://www.tiskarstvo.net/printing&design2024/

Foto: Tomislav Bogović 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.