Najluđa dječja zona na Ljetu kod Matoša - predstave, znanstvene i kreativne radionice, animacije, sportske igre, facepaintin

Najluđa dječja zona na Ljetu kod Matoša - predstave, znanstvene i kreativne radionice, animacije, sportske igre, facepaintin

Bliži se početak omiljene ljetne manifestacije Ljeto kod Matoša koja će ove sezone ugostiti genijalan festival za djecu – ZGodionica dolazi na Mažuranac! Od 28. lipnja do 27. srpnja klinceze i klinci uživat će u sjajnom programu koji je prepun raznovrsnih aktivnosti za sve uzraste i ukuse. Predstave, zanimljive znanstvene i kreativne radionice, animacije, zabavne sportske igre i facepainting, samo su neki od razloga zašto će se ovoga ljeta u centru Zagreba stvarati nezaboravne uspomene.

Hlad drvoreda, ležaljke, vreće i jastučići za sjedenje te blizina ugostiteljskih kućica s finom hranom i svježim pićem idealna su kulisa za druženje djece pa čak i proslavu rođendana! Najbolje od svega je što mame, tate, djedovi, bake i svi ostali odrasli za to vrijeme mogu mirno chillati te držati klince na oku i to svakog radnog dana od 16 do 19 sati, a vikendima od 10 do 13 sati.

Edukativno, zabavno, opušteno, ma pravi gušt!

Program je zbilja prepun svega. Tako će se na Ljetu kod Matoša čak predstaviti sjajni dječji hit naslovi knjiga. A za one koji više vole slušati priče nego ih čitati, tu su tete pričalice iz Udruge Smiješak za sve. Predstavit će se i Šesnaestica – zbirka priča za djecu i mlade o zagrebačkim tramvajima, odnosno knjiga o djeci iz zagrebačkih kvartova. Ovu predivnu zbirku priča o Zagrebu, snovima, prijateljstvu i ponekoj avanturi donosi autorica Martina Fruk Bartol.

Iako nitko ne želi čuti za učenje dok traju praznici, na Mažurancu se uči kroz igru! Raznovrsne znanstvene i kreativne radionice animirat će djecu da saznaju nešto novo i obogate svoje znanje. Oni nešto spretniji moći će čak naučiti i bakine tajne vještine šivanja. U goste stižu i poznata škola engleskog jezika Helen Doron te Odgoj s Glazbom - Lana Marasović Zagreb Centar. Odlične sadržaje 6. i 7. lipnja priprema i ansambl LADO. Ovogodišnja novost je i uzbudljiva suradnja s udrugom Hortiart pa će se u nedjelju 30. lipnja na Mažurancu održati i sajam bilja uz prigodne i superzabavne radionice za sve biljkoljupce.

Da svih 30 dana programa mališanima protekle prije svega uz pravu uživanciju pobrinut će se predstave Šarenog svijeta koje se jednostavno ne propuštaju te animacijski show Ana Banana! Koliko je rekreacija i tjelovježba bitna djecu će podsjetiti trener Matija na malim sportskim izazovima. Kasnije pravac facepainting i plesnjak jer dječji disco čeka spreman!

Slikanje na platnu, utrka s loptama za plažu, vrtlarske radionice… Ma ima tu još svega. Najbolje je da se svatko uvjeri i sam! Sve informacije o programu i koncertima dostupne su i na Facebook i Instagram stranici.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.