Stiže pravo ljetno vrijeme s temperaturom višom od 30 stupnjeva Celzijusa

Stiže pravo ljetno vrijeme s temperaturom višom od 30 stupnjeva Celzijusa

Prognoze za Hrvatsku najavljuju početak vrućeg ljeta. Jača anticiklona nad našim područjem, što donosi stabilne vremenske prilike koje će ovoga puta trajati dulje. Trenutno su vremenski poremećaji daleko od naših krajeva, pa HZMZ za danas najavljuje - Pretežno sunčano, vrlo toplo i vruće. Poslijepodne su uz jači razvoj oblaka lokalno mogući kratkotrajni pljuskovi, uglavnom na istoku. Ujutro na kopnu ponegdje magla. Vjetar većinom slab, na Jadranu popodne i umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 31 °C.

I Cro Meteo za danas najavljuje - Većinom sunčano, vrlo toplo i vruće. Uglavnom tijekom noći i jutra mjestimice je moguć poneki pljusak, ponajprije u unutrašnjosti, gdje i popodne postoji mogućnost lokalno jačeg razvoja oblaka praćenog ponekim pljuskom, osobito na istoku zemlje. U unutrašnjosti zemlje vjetar će biti slab. Na Jadranu će uz obalu puhati slab, u Dalmaciji prolazno i umjeren, jugozapadni i sjeverozapadni vjetar.

Jutarnje temperature zraka na kopnu od 13 do 18 °C, a na moru između 17 i 22 °C; najviše dnevne između 27 i 32 °C. Prognostički su podatci dobiveni izračunom meteorološkim numeričkim modelom WRF ARW (Weather Research and Forecasting Model) te korigirani od strane meteorologa koji sastavlja i sam tekst prognoze. Ulazni podaci za WRF su rezultati GFS modela.

https://www.meteo-info.hr/home

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.