Rijeka: Festival vina pod zemljom

Rijeka: Festival vina pod zemljom

Tunel RI postaje na dva dana najveći vinski podrum u Hrvatskoj na više od 1500 m2. Rijeka će u srpnju postati prvi grad na Jadranu, u kojem će se održati Wine & Walk festival pod zemljom. Dogodit će se to u tunelu RI, koji je izgrađen ispod Starog grada prije gotovo 85 godina.

Više od 3000ljubitelja vina posjetilo je premijerno izdanje prvog podzemnog festivala, koji se održao prije dva mjeseca u Zagrebu u Tunelu Grič, a sada u Rijeku dolazi još veći Rijeka Underground.

Ima li boljeg mjesta za kušanje vina i hrane od tunela u samom središtu grada Rijeke, usred ljetne sezone, kada će posjetitelji ovog festivala moći vrućinu gradskog asfalta zamijeniti za ugodnu šetnju kroz tunel „prirodno klimatiziranog“ na dvadesetak stupnjeva?

Idejna začetnica ovog unikatnog tematskog festivala Paula Kovačić

„ Rijeka Underground bit će unikatan spoj hedonizma i zabave pod zemljom u ugodno rashlađenom Tunelu RI, kojeg ćemo prigodno pretvoriti u najveći urbani vinski podrum u Hrvatskoj na više od 1500 m2. Sljubljivat ćemo više od 200 vina iz plave i zelene Hrvatske zajedno s delicijama i zabavom jer sve posjetitelje očekuje pravi podzemni glazbeni koncert, selfie kutak, svjetlosni efekti, vinska izložba budućnosti te nagradna igra.“ rekla je idejna začetnica festivala Paula Kovačić Prvi Rijeka Underground posvećen je urbanoj vinskoj kulturi te će Tunel RI tako i biti uređen vizualno i svjetlosno, a kroz njega će se posjetitelji kretati jednosmjerno od katedrale Sv. Vida prema izlazu kod osnovne škole Dolac.

„ Imamo već potvrđen dolazak najboljih vinara iz Istre i Primorja, Dalmacije, Slavonije i Bregovite Hrvatske. “ kaže Paula Kovačić

Rijeka Underground održat će se u petak 12. i subotu 13. srpnja od 14 do 21 sat.

Svi posjetitelji dobit će i originalnu Rijeka Underground vinsku čašu na poklon, a dio prihoda od ulaznica izdvojit će se i u humanitarne svrhe. U Zagrebu smo financijski podržali rad udruge Krijesnica, a u Rijeci ćemo podržati neku od lokalnih humanitarnih udruga“, rekla je Paula Kovačić.

Kao i u Zagrebu i u Tunel RI ulazit će se s ulaznicama kupljenim isključivo na točno vrijeme kako bi se izbjegla gužva i održavala ugodna atmosfera. U pretprodaju upravo je pušten ograničen broj ulaznica po nižim cijenama, a mogu se nabaviti online u sustavu EVENTIM te u poslovnicama Tiska i Petrola u Rijeci i drugim gradovima. Na dane održavanja festivala bit će moguće kupiti ih i na ulazu, naravno ako se prethodno sve ne rasprodaju u pretprodaji.

Foto: Matej Marjanović

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.