Punionice za električne automobile sada uz svaki Kaufland

Punionice za električne automobile sada uz svaki Kaufland

Na svih 48 lokacija Kaufland svojim kupcima nudi mogućnost punjenja električnih vozila Posljedice klimatskih promjena sve su više vidljive i zahtijevaju preuzimanje odgovornosti i konkretne mjere kako bi se spriječile razne prirodne katastrofe. Trgovački lanac koji ovu temu shvaća vrlo ozbiljno zasigurno je Kaufland. Osim što izbjegava i smanjuje emisije stakleničkih plinova gdje god je moguće, već i prilikom izgradnje novih trgovina koristi energetski učinkovite tehnologije poput LED rasvjete unutar objekata i na parkiralištima čime se godišnje uštedi oko 90 000 kilovat sati električne energije po poslovnici.

Sada je ovaj trgovački lanac otišao korak dalje kako bi podržao temu mobilne održivosti: nakon izgradnje prvih punionica za električna vozila 2018. godine na parkiralištu trgovina Kauflanda u Umagu, Zadru i Šibeniku, taj je broj porastao na 17 do siječnja 2024., a nakon toga je izgrađena još 31 punionica.

Kaufland tako trenutno nudi mogućnost punjenja električnih vozila na 48 lokacija diljem Hrvatske. Konkretno, radi se o e-punionicama Terra 53 CJG sa snagom od 50kW-a na 3 lokacije, Terra 54 CJG sa snagom od 50kW-a na 8 lokacija, Terra 65L sa snagom od 60 kW-a na 6 lokacija i Terra 124 CCT sa snagom od čak 120 kW-a na 31 lokaciji, a detaljne informacije o vrsti priključka i lokacijama mogu se pronaći ovdje kaufland.hr/klima.

Podsjećamo, Kaufland je još 2021. godine u potpunosti prešao na zelenu energiju, a 2020. je bio prvi trgovački lanac koji je ukinuo jednokratne plastične vrećice na blagajnama.

Više o konkretnim mjerama za zaštitu klime i okoliša na kaufland.hr/klima.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.