Hrvati su veliki romantičari: cvjećari na Valentinovo ostvarili više prometa

Hrvati su veliki romantičari: cvjećari na Valentinovo ostvarili više prometa

Nove navike potrošača otkrivaju dva vrlo važna trenda - Hrvati se ne libe eksperimentirati s različitim ljubavnim pomagalima, dok naručivanje putem platforme Wolt više nikako nije ograničeno samo na hranu iz restorana

Valentinovo 2024. nam je potvrdilo da Hrvati nisu zaboravili na romantiku, ali i da “praznik ljubavi” ne može proći bez obvezne crvene ruže. Podaci otkrivaju da je promet u hrvatskim cvjećarnama na Dan zaljubljenih doslovno gorio - porastao je za čak 5000 posto u odnosu na bilo koju drugu “običnu” srijedu u godini.

No, u košaricama romantičnih duša nije se našlo samo cvijeće. Na Valentinovo su pune ruke posla imali i sex shopovi baš kao i lani, naručeno dvostruko više proizvoda u odnosu na prošlu godinu. Prema tome.   

Drugo, naručivanje putem Wolt platforme više nikako nije ograničeno samo na gotovu hranu, već se proširilo na skoro sve aspekte maloprodaje, od namirnica i cvijeća pa sve do igrački za odrasle. Retail segment Wolta je ove godine na Valentinovo narastao za 200 posto u odnosu na isto razdoblje lani, što potvrđuje tezu da Hrvati sve više preferiraju kupovinu preko zaslona mobitela.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.