Suradnjom tvrtke Tehnix i Grada Čakovca, članovi Radio kluba Međimurje bogatiji su za novu radio – amatersku stanicu u Savskoj Vesi

Suradnjom tvrtke Tehnix i Grada Čakovca, članovi Radio kluba Međimurje bogatiji su za novu radio – amatersku stanicu u Savskoj Vesi

Više od 40 članova, od čega 10-ak djece iz Radio kluba Međimurje, dobilo je ovih dana na korištenje novu radio – amatersku stanicu i prostore u kojima će obavljati svoju djelatnost, radionice i edukacije. Radio klub Međimurje, kao takav jedan je od najstarijih klubova na našem području, osnovan 1946. te godinama traži adekvatne prostore za svoj rad.

Na njihovu zamolbu, pritom su im u pomoć priskočili iz Grada Čakovca i tvrtke Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca te je sinergijom gospodarstva i uprave postavljen novi kontenjer u Savskoj Vesi, iza crkve na trokutu kod već stacioniranih prostora astronomskog kluba, uz nogometno igralište. Kako će i prema riječima predsjednika Radio kluba Predraga Levaka, klub još intenzivnije surađivati s Astronomskim društvom Vega Čakovec koji je korisnik obližnje Zvjezdarnice, ova je lokacija pun pogodak za razvoj radioamaterizma, okupljanju mladih, ali i iskusnijih članova u Čakovcu i šire.

Predsjedniku su pritom i službeno uručeni ključevi i prostori u Savskoj Vesi, a uručili su mu ih direktor tvrtke Tehnix d.o.o. Željko Horvat kojem su zahvalili na donaciji kontenjera i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini kojoj je također uručena prigodna zahvalnica, u prisustvu predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Savska Ves Srećka Vranovića koji je objeručke prihvatio nove prostore koji će otvoriti mogućnosti suradnje i okupljanja, posebno djece i mladih u mjestu.

Predsjednik Levak zahvalio je u ime svih članova i naglasio kako će osim nesmetanog rada, ovi prostori omogućiti i da sva sredstva koja su dosad dali za režijske i popratne troškove, od sada ulažu isključivo u razvoj, opremanje prostora i što je najvažnije, svoj podmladak u klubu.

Direktor Horvat pritom je rekao kako je tvrtci čast pomoći ovako vrijednim zajednicama diljem Međimurja, dodavši kako se u Čakovcu tvrtka osjeća kao doma, kako velik dio djelatnika gravitira upravo gradu i okolici.

Gradonačelnica je pozvala sve da u što većem broju podrže rad ovakvih klubova i udruga koje iza sebe imaju tradiciju i niz godina uspješnog djelovanja te naglasila da će Grad u narednom periodu, prema potrebi članova, zajedno s tvrtkom uložiti u prostore. Najavila je nastavak ulaganja u Zvjezdarnicu, a zajedničkim snagama i suradnjom kluba i društva, uvjerena je da će taj dio Savske Vesi okupiti svakim danom sve više mladih, ljubitelja astronomije i radioamaterizma te zaintrigirati nove članove, što i je njihov cilj.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.