Svi starimo - s današnjeg predstavljanja kampanje #stopAgeism

Svi starimo - s današnjeg predstavljanja kampanje #stopAgeism

Svi starimo! - Tako bismo mogli naglasiti sveopći zaključak nakon današnjeg predstavljanja kampanje #stopAgeism, odnosno borbe protiv starosne diskriminacije, a koja je proglašena svjetskim izazovom u 21. stoljeću. Cilj je Udruge da se podigne svijest o starenju i starijim osobama kroz razne radionice s posebnim naglaskom na rad s mladima i raznim ustanovama, kako bi zajedničkom suradnjom potaknuli međudjelovanjem između osoba različitih godina s ciljem promicanja razumijevanja i poštovanja među naraštajima.

 Tri sata je neobično brzo prošlo uz odlične govornike u lijepom okruženju poznatog restorana Žganjer u Jaškovu.

 Martina Furdek Hajdin naglasila je brigu o starijima kroz i gradnju novih domova, saborska zastupnica Nada Murganić objasnila je potrebu borbe za prava starijih i istaknula i kako je i sama bila mlada i drugačije razmišljala, a Višnja Mihalić -Mikuljan, ravnateljica Specijalne bolnice Duga Resa, podsjetila je kako je to nekada bila gerijatrijska bolnica i da bi trebala opet biti. Upravo su dobili prvog specijalistu gerijatrije, a posebno je istakla izraz polipragmezija koji, pojednostavljeno, znači uzimanje previše lijekova s čime se posebno susreću starije osobe.

Saborski zastupnik Silvano Hrelja usporedio je nekadašnji život više naraštaja s današnjim, dok je Marin Piletić, ministar, kako reče: socijale, naveo donesene i predviđene mjere namijenjena starijim osobama. Lidija Žganjer i prof. dr.sc. Draženka Birkić su pripremile odlično predavanje o ženama u turizmu, a učenici Glazbene škole Karlovac su prekrasnim sviranjem oplemenili ovaj skup..

Što reći? Bravo Sabina Angelina Latin, predsjednica udruge starKa, i hvala i za one koji će tek ostariti!

 Fotografije:

  1. Sabina Angelina Latin, predsjednica udruge starKa
  2. Prof. prim. dr. sc. Ninoslav Mimica, dr.med., Silvano Hrelja, Željko Marušić, dr. E.M., Sabina Angelina Latin, predsjednica udruge starKa i Marin Piletić, ministar rada, mirovinskoga sustava , obitelji i socijalne politike.
  3. publika
  4. Učenici Glazbene škole Karlovac
  5. Saborski zastupnivi Nada Murganić i Silvano Hrelja

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.