Tuna na sto načina: Uskoro počinje novo izdanje Tunalicious Street Food Festivala

Tuna na sto načina: Uskoro počinje novo izdanje Tunalicious Street Food Festivala

Nakon tri godine stanke, za desetak dana u Poreču počinje novo izdanje Tunalicious Street Food Festivala – poznate i iznimno posjećene gastronomske manifestacije, idealnog događanja za kušanje jela od jadranske tune vrhunske kvalitete. Na festivalu će sudjelovati velik broj ugostitelja koji će demonstrirati trendove u pripremi tune i u restoranima, i u street food varijanti.

S prvim danom rujna počinje Tuna Restaurant Week, koji u 19 odabranih porečkih restorana donosi posebno pripremljene jelovnike na bazi tune i ostalih morskih delicija po promotivnim cijenama. Posjetitelji će tako tijekom tjedna tune moći kušati jela koja interpretiraju tunu na razne načine i uz razne priloge.

U Fora Le Porte će se nuditi simbioza tune i naranče, u Cardu i Gourmetu će je kombinirati s avokadom i mangom, dok azijski KOI uz tuna pitu servira umak od kamenica. Ako volite sashimi od tune, Casa Manzolin je adresa za vas, a ako ste ljubitelj sushija navratite u Epocu, Skipper Eatery ili Chilli Fusion Streetfood. Za obožavatelje lokalne verzije comfort fooda, La Pentola Trattorije na Boriku i na Lanterni pripremaju gulaš od tune s palentom. Za one kojima je tjestenina neizostavni dio tanjura, Divino i Cotton Club nude kombinacije tune s tagliolinima i paccherima. Spinnaker i Tuna Bay restorani vas očekuju s nekoliko sljedova tako da imate mogućnost isprobati tunu na više načina i odabrati svoje favorite. Restorana je puno, ponuda je raznolika i trajat će od 1. do 10. rujna tako da pravi tuna gurmani stignu isprobati sve što ih zanima.

Zadnji vikend festivala, od 8. do 10. rujna, rezerviran je za morske street food delicije na porečkoj rivi, gdje naravno tuna opet zauzima počasno mjesto. Posjetitelje očekuje ponuda na nekoliko gastro kućica, „street food truckova“ i prikolica.

Valamar, veteran Tunalicious Street Food Festivala, donosi na rivu nove recepte poput tuna ceviche tacosa, gumba s tunom i kobasicama, kao i tunu sa stir fried rezancima. Po prvi puta na festival dolazi Taika, ekipa koja je svoju ponudu uvježbala na zagrebačkom Fuliranju. Porečka publika već dobro poznaje Street Food by Lukas koji je lani uveseljavao goste na porečkom Lungomare, a za ovu manifestaciju spremaju razne vrste burgera i bruschetta, kao i kombinacije sa škampima. Na rivu dolazi i porečki Tunaholic, fish bar koji se iz svoje originalne lokacije u Dekumanovoj ulici proširio diljem regije, tako da njihova jela tradicionalnih porečkih naziva imaju priliku probati i gosti u Rovinju, Trogiru, Zagrebu, Ljubljani i Beogradu. Tunaholicovu filozofiju, vođenu time da se svježe i odabrane namirnice iz mora uklope u jednostavan i zdravi jelovnik brze pripreme i modernog izgleda, sada će moći isprobati i posjetitelji Tunalicious festivala.

Za one željne slatkoga svoju će ponudu domaćeg, veganskog, sladoleda bez laktoze i bez glutena predstaviti sladoledarski obrt iz Pazina - Ema Ice Cream. Njihov prepoznatljivi kamioncin razvozi Ema sladolednu priču diljem Istre, pa će tako i na ovom festivalu naći svoj privremeni dom.

Na festivalu će osim bogate ponude hrane biti i raznolika ponuda pića. Osim Karlovačko ledenog, novog lagera punog okusa s manjim postotkom alkohola, za žeđ će se pobrinuti i Pepsi. Tu će biti i Aura, brend za koji je poznato da u čaši donosi najbolje od Istre. U ponudi će imati raznovrsne koktele i spritzeve koji se savršeno sljubljuju sa zvijezdom festivala - tunom. Na festivalu će biti i velika ponuda vina i lokalnih rakija, za svakoga ponešto.

Više informacija o Tunalicious Street Food Festivalu, jelovnicima i detaljnom programu uskoro će biti objavljeno na web stranici www.tunaliciousporec.com i društvenim mrežama festivala.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.