Čestitka gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini u povodu blagdana Velike Gospe

Čestitka gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini u povodu blagdana Velike Gospe

U povodu blagdana Velike Gospe, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini uputila je čestitku u kojoj stoji: 

„Poštovane sugrađanke i sugrađani!

 Blagdan Velike Gospe po mnogočemu je poseban, a ponajviše po okupljanju i zajedništvu, velikom broju dobrih djela vjernika diljem svijeta te po pjesmi hodočasnika kojom šire pozitivu, mir i poštovanje. Trenuci su to u kojima se okrećemo našoj nebeskoj zaštitnici, pravoj učiteljici izvornih ljudskih vrlina i dobrote, uz želje za prosperitet, sigurnost i ljubav, za sebe i svoje najbliže. Od srca to želim i svim ljudima dobre volje.

Najveći blagdan Blažene Djevice Marije neka nam posluži kao podsjetnik da slijedimo prave vrijednosti, okupljamo se, podržavamo i slavimo sve što je dobro, te na tim temljima gradimo našu zajednicu za generacije koje dolaze. Neka nas uči i snazi, da se uzdignemo više nego ikada kada je teško i iz te pozicije pomognemo slabijima od nas.

Uz provođenje svojih običaja tijekom blagdana, iskoristite dan za molitvu, nesebičnost i odavanje počasti dostojanstvu žene, po uzoru na Mariju, ženi nositeljici života i utjehe te simbolu dobrote.

Svim stanovnicima Međimurske županije i Grada Čakovca koji svetkuju ovaj dan, želim sretan i blagoslovljen blagdan Velike Gospe, uz želju da uz svoje najbliže skupite snagu za sve izazove koje donosi ljudski i kršćanski život.

gradonačelnica Grada Čakovca

Ljerka Cividini“

 

 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.