Promocija proizvoda Made in Italy u hrvatskoj

Promocija proizvoda Made in Italy u hrvatskoj

Mjesec promocije proizvoda Made in Italy pod sloganom “Okusi Italije u Konzumu” započeo je 18. svibnja 2023., a odvijat će se do sredine lipnja u više od 600 prodavaonica Konzuma, vodećeg trgovačkog lanca u Hrvatskoj s razvijenom maloprodajnom mrežom diljem zemlje.

Partnerski projekt s Konzumom, pokrenuo je zagrebački ured ITA Agencije - Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu u suradnji s Veleposlanstvom Italije u Hrvatskoj. Inicijativa uključuje više od 100 talijanskih proizvođača prehrambenih i neprehrambenih proizvoda s više od 1.500 artikala, od kojih čak 200 novih u ponudi Konzuma. Kupci proizvode mogu pronaći na policama Konzumovih prodavaonica, kao i na internet stranici u posebnom dijelu posvećenom promociji talijanskih proizvoda. 

Promocija je predstavljena u Super Konzumu u Radničkoj ulici u Zagrebu, a uključuje aktivnosti vezane uz talijanske proizvode kao što su kulinarske prezentacije, degustacije, poseban tematski katalog, kao i stranicu Okusi Italije u Konzumovoj Internet prodavaonici. Također, kupci imaju priliku sudjelovati u nagradnoj igri u kojoj mogu osvojiti jedan od simbola talijanskog dizajna i kreativnosti u svijetu – automobil Fiat 500 ili jedan od tri skutera Vespa.

Cilj promocije je predstaviti talijanske proizvode na hrvatskom tržištu. Ujedno je fokus stavljen i na podizanje osviještenosti hrvatskih potrošača o kvaliteti talijanskih prehrambenih proizvoda i vina. Sve navedeno dodatno će učvrstiti poziciju Italije kao prvog trgovinskog partnera Hrvatske.

“Ovo je prva promocija na nacionalnoj razini organizirana u suradnji s najvećim trgovačkim lancem, u zemlji u kojoj ima prostora za daljnji rast talijanskih proizvoda. Ovim projektom želimo podržati talijanski izvoz i suprotstaviti se fenomenu “Italian sounding” (proizvodi čiji nazivi samo zvuče kao talijanski) potičući hrvatske potrošače da prepoznaju i nagrade kvalitetu talijanskih enogastronomskih proizvoda”- istaknuo je Pierfrancesco Sacco, veleposlanik Italije u Hrvatskoj.

“ Vrijednost uvoza kategorije talijanskih prehrambenih proizvoda i vina u Hrvatskoj u 2022. rasla je 35 posto, što je najveći postotak rasta u toj kategoriji među prve tri zemlje s kojima Hrvatska ima najveću robnu razmjenu. Ovom promocijom želimo dodatno učvrstiti tržišni udjel Italije u toj kategoriji koji danas iznosi 11 posto” - istaknula je Sandra Di Carlo, direktorica ITA Agencije - Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu u Zagrebu.

„Konzum ulogu tržišnog lidera, među ostalim, uspješno održava strateškim pristupom koji se temelji na velikom izboru proizvoda prvenstveno domaćih, ali i stranih proizvođača, među kojima svakodnevno bira više od pola milijuna naših kupaca. Iako smo fokusirani na domaće, našim kupcima osiguravamo raznoliku i bogatu ponudu, a nakon hrvatskih, upravo su talijanski proizvodi najzastupljeniji na našim policama. Stoga smo rado podržali ovaj projekt kojim dodatno promičemo njihovu kvalitetu“, izjavio je Uroš Kalinić, član Uprave Konzuma. 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.