Južna Amerika: Gibonnijeva knjiga poezije objavljena na španjolskom - Svjetska premijera 1. listopada u Hvaru

Južna Amerika: Gibonnijeva knjiga poezije objavljena na španjolskom - Svjetska premijera 1. listopada u Hvaru

Zlatan Stipišić Gibonni dobio je konačno svoju knjigu poezije i to na španjolskom jeziku. Probrani tekstovi iz desetljeća njegova uspješnog rada našli su se u knjizi Banderas de un imperio hundido (Zastave potonulog carstva) koju je u Portoriku izdala izdavačka kuća Isla Negra.

Izdanje je namijenjeno tržištu Južne Amerike te zemljama španjolskog govornog područja, uključujući hispansku populaciju u SAD-u.“Preveli smo Gibonnijevu poeziju i želimo je predstaviti diljem Južne Amerike, jer mislim da je osim što je glazbena zvijezda, Gibonni baš pravi pjesnik”, izjavio je Carlos Roberto Gomez, pjesnik i sveučilišni profesor te urednik izdanja izdavačke kuće Isla Negra iz Portorika.

 Knjiga je tiskana u Dominikanskoj Republici odakle će biti distribuirana diljem zemalja španjolskog govornog područja. Španjolsko izdanje Gibonnijeve poezije bit će po prvi put predstavljeno u kazalištu u Hvaru 1. listopada uz prisustvo samog autora, ali i uz jaku postavu imena koja će recitirati Gibonnijevu poeziju. Inače, dan kasnije, prigodom Dana grada, Gibonni će održati i koncert u Hvaru.

 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.