Glazbena poslastica u HNK Varaždin - nastup učenika Glazbene škole u Varaždinu i učenika IEA Oriol Martorell iz Barcelone

Glazbena poslastica u HNK Varaždin - nastup učenika Glazbene škole u Varaždinu i učenika IEA Oriol Martorell iz Barcelone

Glazbena škola u Varaždinu u suradnji s gostima iz Barcelone organizator je zajedničkih koncerata učenika Glazbene škole, učenika škole IEA Oriol Martorell iz Barcelone i zbora Via iz Varaždina.

Prvi koncert održani je jučer, a drugi koncert na rasporedu je danas u četvrtak na Velikoj sceni HNK u Varaždinu.   Tako je više od 170-ak mladih glazbenih talenata, a od toga njih 100-tinjak u zboru te 70-ak u simfonijskom orkestru, nastupilo pod dirigentskim ravnanjem profesorice Glazbene škole u Varaždinu Dade Ruža, a mnogobrojni ljubitelji glazbe, građani Varaždina te njihovi gosti uživali su u djelima Franza Schuberta, Guisepea Verdija, Alfija Kabilja, Pabla Casalasa, Fredy Mercuryja te ostalih renomiranih skladatelja i kompozitora.

 U koncertu je uz ravnatelja Glazbene škole u Varaždinu Davora Matačića te profesore i glazbenike uživao i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

 - Ovaj koncert bih nazvao glazbenom poslasticom kojom su nas počastili naši učenici i njihove kolege iz Barcelone. Stvarno smo uživali u krasnim izvedbama vrhunskih djela renomiranih autora i kompozitora. Često napominjem da je naša Glazbena škola izuzetno poznata i cijenjena van granica naše domovine, a tu činjenicu potvrđuje i ovaj koncert. Stoga i ne čudi da je škola rasadnik mnogih glazbenih velikana.- istaknuo je župan Stričak.

 Suradnja sa školom iz Barcelone započela je putem Erasmus+ projekta u prosincu prošle godine, kada su učenici varaždinske Glazbene škole gostovali u Barceloni, a nastavila se uspješno i u ovoj godini.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.