Noć muzeja u Ekomuzeju Međimurje malo

Noć muzeja u Ekomuzeju Međimurje malo

 Doživite interpretaciju kulturne i prirodne baštine Međimurja i saznajte: Koliko je svjetova Rudolfa Steinera moguće posjetiti? Kamo možemo s beciklinom, a kuda s cipelcugom? Koje blago se nalazi u Riznici Međimurja? Koje su najpoznatije legende o pozoju? Odgovore na ova i još mnoga druga pitanja možete saznati ako istražite najsuvremeniji multimedijalni, interaktivni postav na ovim prostorima „Ekomuzej Međimurje malo“. Središnji Centar za posjetitelje smješten je u prostorijama Turističke zajednice Međimurske županije i zamišljen je kao „visitor“ centar koji posjetiteljima daje osnovne i najvažnije informacije o Međimurju te ih potiče da istraže kulturnu, povijesnu i tradicijsku baštinu na izvornoj lokaciji.

 Ekomuzej, kroz virtualnu stvarnost, ujedinjuje najvažnije vrijednosti Međimurja – popevku, arheološku i sakralnu baštinu, mlin na Muri, ispiranje zlata na Dravi, Stari grad Zrinskih, prirodnu baštinu, kulturu vina, tradicionalnu međimursku gastronomiju, život i djelo dr. Rudolfa Steinera, sport i rekreaciju.

Vrijeme: petak, 27.01.2023., od 19h do 23h BESPLATAN razgled Ekomuzeja Međimurje malo.

Mjesto: Međimurska palača turizma, Bana Josipa Jelačića 22E, Čakovec.

 U sklopu Noći muzeja u konferencijskoj dvorani  u 19 sati učenici iz Tehničke škole Čakovec predstaviti će projekt “Mističnim puteljcima Međimurja“.  U prošlosti, Međimurci sami sebi nisu mogli objasniti pojave i promijene u prirodi pa su tako nastale priče i legende vezane uz mistične, nepoznate i nepobjedive tokove Mure i Drave gdje se nastanjuju vile, pozoji, vodenjaci i svečari. Stoga se pridružite učenicima i dozvolite im da vam otvore vrata magičnog Međimurja. Također će predstaviti kalendar mitoloških bića koji je izradio njihov tim „Korak ispred“ kako bi dopunili turističku ponudu Međimurja.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.