Jedna je jedina - poručuju iz Varaždina i Vukovara uoči EURA

Jedna je jedina - poručuju iz Varaždina i Vukovara uoči EURA

Hrvati iščekuju skorašnje Europsko nogometno prvenstvo kao ozebli sunce. Kako i ne bi, kad je izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije Varaždinac Zlatko Dalić prije 6 godina postavio temelje jedne male a rezultatski velike obitelji, koja je do sad osvojila četiri odličja, od čega čak tri u proteklih šest godina, kojima se popela na vrh svjetske nogometne pozornice. Osvojivši 3. mjesto 1998. na Euru u Francuskoj, pa u Rusiji 2018. godine srebro za drugo mjesto na S vijetu, potom ponovo broncu u Kataru 2022. godine, i lanjsko srebro u Ligi nacija, Vatreni su iznenadili Svijet. A njih su poželjeli iznenaditi žitelji Dalićevog Varaždina, povezavši Varaždin sa simbolom hrvatskog otpora i stradanja gradom Vukovarom.

- Nekada je to bilo oružjem u ratu a danas pjesmom i podrškom uz našeg izbornika Zlatka Dalića, koji nam je nakon dugo vremena ponovo vratio osmijeh i dostojanstvo sjajnim uspjesima naše nogometne vrste – govori tvorac novog navijačkog hita Dražen Popijač Pupi. Popijač je napisao tekst i glazbu te s prijateljima iz Udruge veterana 7. gardijske brigade 'Puma', malim i velikim Varaždincima i Vukovarcima i vukovarskim braniteljem Zvonkom Kovačićem Lićijem otpjevao novi navijački hit. 'Jedna je jedina' emotivna je pjesma koja daje punu podršku našim nogometašima, a posebno veseli da je na snimanju osobni doprinos dao izbornik Zlatko Dalić. Zahvala ide autoru aranžmana Miljenku Krklecu, kao i sudionicima snimanja spota - braniteljima 204. Vukovarske brigade, djeci Vukovarskim golubićima, NK Varaždinu, Pumama, Tigrovima, Rodama te motoristima MK Baroker – zaključio je Dražen Popijač Pupi.

Uopće ne dvojimo kako će ova pjesma vrlo brzo pronaći svoj put do hrvatskih navijača. Prva je prilika za to već ove subote kad Hrvatska igra svoju prvu utakmicu protiv Španjolske.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.