Unatoč kiši, vrtićarci iz „Cipelice“ slušali o ljepotama i tajnama Perivoja Zrinski

Unatoč kiši, vrtićarci iz „Cipelice“ slušali o ljepotama i tajnama Perivoja Zrinski

U sklopu obilježavanja Dana Grada Čakovca, u petak je u organizaciji Ministarstva kulture i medija i Grada održana manifestacija „Pet osjetila u Perivoju Zrinskih“. Djeca iz Dječjeg vrtića „Cipelica“, skupine „Bubice“, „Zmajčeki“, „Točkice“ i „Sunčeka“, uz pratnju svojih odgojiteljica slušala su o ljepotama i skrivenim tajnama čakovečkog središnjeg parka. U tome ih nije omela ni kiša, jer kako su čuli, u Perivoju je mnoštvo skrivenih zvukova, boja i mirisa.

Ovo je inače šesti put za redom da se Hrvatskoj u sklopu programa „Susret u vrtovima“ građani, a posebno djeca nastoje upoznati s uređenim parkovnim prostorima koje imamo u našim gradovima. Program je u Čakovcu inače održan prvi put. Ideja je inače potekla iz Francuske, gdje se od 2003. godine prvog tjedna lipnja otvaraju privatni i javni vrtovi, parkovi i perivoji te priređuju edukativni i promotivni sadržaji namijenjeni djeci, ali i široj publici. Na poticaj francuskog Ministarstva kulture u projekt se 2018. godine uključila i Hrvatska.

O Perivoju Zrinskih govorile su Zrinka Stepanić Hofer, koordinatorica Ministarstva kulture i medija za program „Susret u vrtovima“, pročelnica Konzervatorskog ureda u Varaždinu dr. sc. Vesna Pascuttini Juraga, te arheologinja i povjesničarka umjetnosti iz Konzervatorskog ureda u Varaždinu Ivančica Peharda.

Vjerujemo da će se zahvaljujući ovoj građani dodatno potaknuti da obrate više pažnje na prostor oko sebe i na usku povezanost ljudi i prirode.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.