Maturanti 4. d razreda Medicinske škole Varaždin ponosni vlasnici „najodore“

Maturanti 4. d razreda Medicinske škole Varaždin ponosni vlasnici „najodore“

Stjuardese i piloti, pčele, trbušne plesačice, mornari, zatvorenici i policajci, astronauti, gusari, Ivanini ratnici i brojni drugi zanimljivi likovi zavladali su danas varaždinskim ulicama i trgovima prenijevši dobro raspoloženje na sve prolaznike. Naime, tradicionalnim mimohodom maturanata srednjih škola s područja Varaždinske županije započela je ovogodišnja „Maturantika“. Ni ove godine nije bilo lako izabrati najljepšu odoru, što je bio zadatak žirija kojeg su činili pročelnica Upravnog odjela za poslove Skupštine i župana Varaždinske županije Renata Skoko, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki i policijska službenica PU varaždinske Tatjana Novak. Završetak njihova školovanja, kao i veseo i dostojanstven oproštaj maturanata od srednjoškolskih klupa pozdravio je i župan Anđelko Stričak. 

Kremenko – „Još malo, pa nestalo“ proglašena je najodorom Maturantike, a njeni ponosni vlasnici su učenici 4. d razreda Medicinske škole Varaždin. Za njih je nagradu osigurala Varaždinska županija, a riječ je o izletu u adrenalinski park Vručina.

Za 1.775 učenika završnih razreda srednjih škola Maturantika se nastavlja sutra, 23. svibnja, u Parku mladih gdje će se održati sportski dan, a Zaklada Sveti Mihael je pripremila vrijedne nagrade za najupornije i najizdržljivije maturante.

U petak, 24. svibnja, točno u podne, maturanti će na Kapucinskom trgu zaplesati kvadrilju i poslati poruke mira. Za plesanje quadrille su ove godine prijavljena 454 maturanta.

Sedmu godinu zaredom Maturantiku zajednički organiziraju Varaždinska županija, Grad Varaždin i Policijska uprava varaždinska. Partneri su Koncertni ured Varaždin, Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin i Školski sportski savez Varaždinske županije, a održavanje podupiru Savjet mladih Varaždinske županije i Savjet mladih Grada Varaždina. 

 

PROGRAM MATURANTIKA 2024. 

Četvrtak, 23. svibnja 2024. godine – sportski dan SPORTOM PROTIV OVISNOSTI

14:00 – 16:15 – Park mladih – vježbanje na spravama uz stručno vodstvo predstavnika 5 Star Fitness Centra

16:15 – 16:30 - proglašenje triju najupornijih/najizdržljivijih i uručenje nagrada Zaklade Sveti Mihael

16:30 – 18:00 – Park mladih - nastup DJ DAVID MASH i DJ DETRON

Petak, 24. svibnja 2024. godine – maturanti plešu QUADRILLU

12:00 – 13:00 - Kapucinski  trg – maturanti plešu Quadrillu

14:00 – 16:00 - Park mladih  – nastup DJ DETRON

16:00 – 18:00 – Park mladih – nastup DJ (KVART TAKEOVER) – karaoke – nagrade: ulaznice za festival

*U slučaju loših vremenskih uvjeta (kiša/jak vjetar) program će se odvijati u zatvorenom prostoru u Sportskoj dvorani Varaždin, Graberje 31.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.