S Vatrenima od rođenja: I bebe u pakračkom rodilištu spremaju se na duel s Engleskom

MAME PAKRAC

Nogometno ludilo zahvatilo je sve velike i male u Hrvatskoj, a utakmica s Engleskom s nestrpljenjem se očekuje ni više ni manje u pakračkom rodilištu, među „novopečenim“ mamama i njihovim prinovama. Naime, dok mnogi s puno strasti gledaju uspjehe naše nogometne vrste ispred TV ekrana u domovima, kafićima ili trgovima, bebe rođene u pakračkom rodilištu - stare jedva nekoliko sati ili dana – Lucija Vončina, Marta Brtan, Petar Šplajt, Jakov Isić i Filip Santo zajedno su s majkama proslavili pobjedu nad Rusima, a sada se pomno priprema i gledanje utakmice s Engleskom.

Moj sin Sin Luka je dobio ime po Modriću, a inspirirani prvenstvom u nogometu 2008.  godine. Moja kćerka Marta je rođena u pakračkom rodilištu za vrijeme ovog nogometnog prvenstva i mogu reći da su naše živote na neki način obilježili Vatreni, a posebice navijanje za njih. Tijekom utakmice protiv Rusije, bebe na rodilištu bile jako mirne, ali nakon nje mislim da nije bilo bebe koja nije plakala, a neke i cijelu noć. Našalile smo se sa to bebe na svoj način slavile pobjedu. A nju očekujemo i protiv Engleza za koje ćemo navijati i mi veliki, ali i naši mali – istaknula je mama Martina Svjetličić Brtan opisujući navijačku atmosferu u pakračkom rodilištu u jeku borbe Vatrenih za najvredniju nogometnu titulu.

Dan nam prolazi kao i svaki drugi u bolnici, ali nas muči ono glavno pitanje - tko će pobjediti? Nakon Rusije, jasno je samo jedno – kako ćemo preživjeti da negledamo i ovu borbu nasih Vatrenih koja nas čeka u srijedu.  Gledanje utakmice s Rusima bilo je u večernjoj smjeni, u suradnji sa sestrama. Dugo smo se premišljale oko navijanja jer ipak rezovi nas bole pa je teško sjedjeti. Zajedno s nama nakon dojenja stigle su i bebe koje nisu htjele spaati, nego su i one navijale mlatarajuci svojim malim, ali jakim ručicama. Pozdrav svima iz pakračkog rodilišta od najmlađih navijača – poručila je mama Vlatka Vončina nakon pobjede nad Rusijom, a uoči Engleske za koju se pomno pripremaju i u pakračkom rodilištu.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.