Počela izgradnja NTH kampusa u Varaždinu

Počela izgradnja NTH kampusa u Varaždinu

Na gradilištu u Hallerovoj aleji u Varaždinu, u ponedjeljak 23. rujna 2023. godine počela je izgradnja nove poslovne zgrade, kampusa ugledne tvrtke NTH MOBILE d.o.o. Direktor tvrtke Zvonko Ljutić na početku svečanosti pozdravio je uzvanike među koji su bili gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković, generalni konzul Republike Hrvatske u Švicarskoj Slobodan Mikac, dekanica FOI-a prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep i buduća dekanica prof. dr. sc. Marina Klačmer Čalopa, direktorica Parkova Jelena Sekelj, direktor Elektrostrojarske škole Igor Kos i drugi.

Osnivač i začetnik poslovnog uspjeha tvrtke NTH Zvonko Ljutić govorio je o svojim poslovnim počecima i razvoju tvrtke koja je krenula s radom 1999 godine. Zahvalio je Fakultetu organizacije i informatike i drugim varaždinskim fakultetima iz kojih dolaze školovani stručnjaci. Predstavio je Vlahu Kaminskog, prvog zaposlenog stručnjaka u NTH koji je govorio o projektu novog kampusa: U početku je to bila mala grupa entuzijasta, svi redom studenti s FOI-a a do danas smo prošli prilično uzbudljiv i nevjerojatan put. NTH je danas svjetska kompanija s 250 zaposlenih i uredima u dvadesetak zemalja. Ponosni smo da je najveći dio zaposlenika u Varaždinu gdje je naš glavni razvojni, inovacijski centar. – rekao je Kaminski napomenuvši da tvrtka surađuje sa vodećim svjetskim tvrtkama popu Googlea, Whatsupa, Vibera i drugima. Dodao je da je NTH bio među prvim korisnicima Tehnološkog parka, a zaposlenici su pokretali i vlastite tvrtke čime je otvoreno više stotina radnih mjesta u IT industriji. Želimo da nova zgrada kampusa NTH bude mjesto susreta sa učenicima i studentima, suradnje sa školama i fakultetima. Varaždin je grad budućnosti u kojemu mladi mogu ostvariti svoje karijere bez da idu u svijet. – rekao je, između ostalog, Kaminski zahvalivši se Gradu Varaždinu na partnerstvu, suradnji i razumijevanju u realizaciji projekata.

Dekanica FOI-a prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep naznačila je poseban odnos fakulteta i tvrtke NTH kroz koju je u  dvadesetak godina prošlo 500 diplomiranih studenata FOI-a. Ta brojka najbolje pokazuje snagu suradnje i partnerstva fakulteta i tvrtke pa je i logično što se tvrtka odlučila za veliku investiciju upravo u Varaždinu baziranu na inovacijama. – navela je uz ostalo dekanica fakulteta.

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj izrazio je zadovoljstvo što se u Varaždinu pokreće investicija vrijedna gotovo 10 milijuna eura: Tu će niknuti jedan prekrasan poslovni objekt u kojem će biti radna mjesta za buduće IT- stručnjake koji  završavaju FOI ili neki drugi fakultet koji imamo u Varaždinu. Podatak da je kroz tvrtku prošlo 500 studenata, a da tvrtka ima 20 ureda u svijetu govore o tome da imamo veliki kadrovski potencijal, vrhunsko sveučilište i fakultete koji izbacuju na tržište IT stručnjake. Čast nam je da takva tvrtka radi ovakav velebni objekt u Varaždinu, to je značajan korak na putu kojim želimo ići u Varaždinu. – naveo je gradonačelnik Bosilj poželjevši sreću investitoru i izvođačima na realizaciji projekta.

Projekt zgrade djelo je nagrađivanog arhitekta Davora Bušnje. Vrijednost ukupne investicije će biti oko 10 milijuna eura, a useljenje u zgradu očekuje se u proljeće 2025. godine. Izvođač radova je poduzeće Izgradnja d.o.o. a u zgradi će biti mjesta za rad oko dvjesto IT stručnjaka.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.