Varaždinski maturanti otplesali quadrillu

Varaždinski maturanti otplesali quadrillu

Maturanti varaždinskih srednjih školu u petak, 26. svibnja 2023. godine su na Kapucinskom trgu otplesali tradicionalni ples maturanata quadrillu. Ove godine više od 300 maturanata pred roditeljima, prijateljima i sugrađanima zaplesalo je točno u podne svoj ples priključivši se na taj način lijepoj tradiciji koja se njeguje u mnogobrojnim gradovima Hrvatske i cijele Europe.

Maturante je prije samo plesa pozdravio Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća koji je potom izjavio: Drago mi je što se u Varaždinu nastavlja tradicija plesanja quadrille koja je započela 2007. godine. Ove godine sudjeluje više od 300 maturanata od ukupno 1700 koliko ih je uključeno u programe Maturantike. Uhvatila me pomalo i nostalgija, emocionalan sam jer sam prije šest-sedam godina bio na njihovom mjestu te slavio završetak škole. Poželio sam im da uživaju u tim danima, ali da budu i odgovorni. Neka iskoriste lijepo vrijeme, neka se počaste i proslave, ali neka i ostanu odgovorni prema sebi i prema drugima.

Maturantima je čestitke i zahvalu uputila zamjenica župana Silvija Zagorec:  Ovime nastavljate lijepu tradiciju kojom zajedno s mladima iz drugih hrvatskih gradova šaljete poruke mira i zajedništva. Danas završavate svoje srednjoškolsko obrazovanje i ulazite u svijet odraslih. Želim vam puno uspjeha na maturi te u daljnjem životu, kod upisa na fakultete, odnosno pronalaska vašeg prvog zaposlenja. Naša želja je da svoje životne planove i želje ostvarite upravo ovdje gdje ste se školovali, u Varaždinskoj županiji. Danas, kad napuštate školske klupe, želimo vam da, nakon ovih plesnih koraka, i dalje kroz život koračate ponosno i veselo, da se ne bojite teškoća, da hrabro donosite odluke te budete sretne i zadovoljne osobe! – istaknula je zamjenica župana Silvija Zagorec.

U sklopu programa ovogodišnje Maturantike, koju zajednički organiziraju Grad Varaždin i Varaždinska županija uz pomoć PU varaždinske, Koncertnog ureda Varaždin,  te uz podršku Gradskog društva Crvenog križa Varaždin i Školskog sportskog saveza Varaždinske županije  ples quadrille pod motom „Plesom protiv nasilja“ bio je finale bogatog programa proteklih dana kojima su maturanti obilježili kraj srednjoškolskog obrazovanja. Manifestaciju su poduprli također  Zaklada za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael", Savjet mladih Varaždinske županije i Savjet mladih Grada Varaždina. 

Ove godine maturante su plesu podučili instruktori iz Plesnog kluba D&D,  a u organizaciju se od ove godine uključio i Školski sportski savez Varaždinske županije. Majice i kišobrane koji će ostati lijepa uspomena svakom od sudionika zajedno su sufinancirali Grad Varaždin i Varaždinska županija.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.