Varaždinu priznanje HMS-a Stanko Mazor: Varaždinske mažoretkinje osigurale Europsko prvenstvo

Varaždinu priznanje HMS-a Stanko Mazor: Varaždinske mažoretkinje osigurale Europsko prvenstvo

Osvojenim četvrtim mjestom na Prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu u kategoriji Kadetske formacije sa štapom, održanom proteklog vikenda u Biogradu na Moru, Varaždinske su mažoretkinje izborile plasman na Europsko prvenstvo u mažoret plesu, koje će u kolovozu biti održano u glavnom gradu Srbije.
Mješovitu skupinu kadetkinja i juniorki - njih devetnaest djevojčica uzrasta od 9 do 14 godina, za nastup su od veljače do mjeseca svibnja tjedno dva puta u dvorani I. Osnovne škole Varaždin pripremale voditeljica i trenerica Varaždinskih mažoretkinja Anita Mikac Grabarić i trenerica Ivana Cmrečki, koje su nakon lanjskoga uspjeha sa duo i solo nastupima na državnom a potom i europskom prvenstvu mažoretkinja, ove godine s formacijom od 19 Varaždinki uspješno odradile posao.
Osim vrlo zahtjevne plesne i scenske koreografije sa štapom za formaciju od 19 djevojčica, na Državnom je prvenstvu u kategoriji Kadetskog solo nastupa sa štapom nastupila Manuela Geček, koja je među brojnom konkurencijom bila vrlo solidna jedanaesta, a čak je 18 Varaždinskih mažoretkinja sudjelovalo u preliminarnim kategorijama Prvog i Višeg koraka ukupno osvojivši 16 zlatnih i 2 srebrne medalje.


- Prisjećamo se našeg utemeljitelja, dugogodišnjeg predsjednika Varaždinskih mažoretkinja i osnivača Hrvatskog Mažoret Saveza gospodina Anđelka Zorkovića, koji bi bio itekako ponosan spoznajom da drugu godinu za redom putujemo na Europsko prvenstvo, a što za svojega života nije imao prilike doživjeti – govori voditeljica Anita Mikac Grabarić. Tim više veseli i najviše priznanje HMS-a Stanko Mazor za najveći timski doprinos razvoju mažoret plesa u 2023. godini, koje nam je u Biogradu uručio predsjednik Hrvatskog Mažoret Saveza Alen Šćuric – zaključila je voditeljica Varaždinskih mažoretkinja.


Nakon vrlo uspješnog sudjelovanja na Prvenstvu Hrvatske u mažoret plesu, Varaždinske će mažoretkinje dolazećih tjedana i mjeseci pripremati scensku i plesnu koreografiju za nastup na Europskom prvenstvu koje će biti održano u Beogradu na stadionu Tašmajdan u vremenu od 17. do 20. kolovoza 2023.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.