Izvješće o provođenju mjera i načinu popuštanja mjera na području grada Varaždina

Avar SCZ GV

- Danas ulazimo u prvu fazu strategije relaksacije mjera. Stožer civilne zaštite Grada Varaždina ukida ophodnje po kvartovima. S obzirom na otvaranje trgovina koje se ne tiču samo prehrane, imamo obavezu provoditi kontrolu rada tih trgovina u smislu provođenja protuepidemijskih mjera. Dosad smo izdali tri opomene onima koji se mjera nisu pridržavali, zato molim sve velike trgovine da se drže mjera i osiguraju distancu između kupaca.“- rekao je na današnjoj pressici predsjednik Stožera CZ grada Varaždina Zlatan Avar, ali i uputio molbu građanima da se pridržavaju svih mjera i da drže disciplinu kao i do sada što nas je dovelo uspješnih rezultata.

O upitima o naplati parkirališta u gradu Varaždinu rekao je da se parkirališta neće naplaćivati do 11. svibnja nakon čega će se, u skladu sa situacijom donijeti daljnje odluke.

Nacionalni stožer civilne zaštite donio je odluku o dozvoli individualnih i grupnih treninga profesionalnim sportašima 1. i 2. kategorije, a isto se primjenjuje i u Varaždinu, na prostorima na kojima to uvjeti dopuštaju i ne u grupama većim od petero osoba. „Sve ostale sportaše molimo da se obrate Stožeru civilne zaštite Grada Varaždina ili Zajednici sportskih udruga koje će im dati dodatne informacije.“- kazao je Avar.

Od danas su s radom počeli i Gradska knjižnica te Gradski muzej Varaždin koji su se određenim preinakama pripremili za rad. „Apeliram na sve građane da imaju strpljenja i da se drže uputa kad dolaze u prostore knjižnice, odnosno muzeja“.

Odredba Nacionalnog stožera da trgovine ne rade nedjeljom vrijedi i za tržnice pa tako varaždinska Gradska tržnica do daljnjeg nedjeljom neće raditi. Procjenom gradske tvrtke Parkovi, posljednji ispraćaji, odnosno ukop pokojnika, nastavljaju se provoditi kao do sada, uz prisutne samo članove uže obitelji. 

S obzirom na to da je lokalni javni prijevoz odobren na nacionalnoj razini, Grad Varaždin kontaktirao je koncesionara i u iščekivanju je odgovora na koji način će prijevoz biti organiziran unutar općina i u samom gradu. Koordinator Robert Puja napomenuo je da će članovi Stožera civilne zaštite Grada Varaždina i dalje vršiti provjere na sportskim, dječjim i školskim igralištima te je korištenje igrališta i dalje zabranjeno.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.