Potresi u Albaniji: Najmanje sedmero mrtvih, 300 ozlijeđenih

potresi u albaniji

Snažni potresi magnituda 6,4 i 5,4 po Richteru rano ujutro u utorak pogodili su Albaniju. Epicentar prvoga potresa, koji se dogodio u 3.57, bio je između Drača i prijestolnice Tirane, na dvadeset kilometara dubine. Epicentar drugoga potresa bio je u moru, 47 kilometara sjeverozapadno od Tirane. Dogodio se i niz manjih potresa.

9.59: 
Potvrđena je smrt i sedme osobe.

9.35: Turski veleposlanik u Albaniji izvijestio je da je grupa 20 turskih državljana spašena iz hotela koji je oštećen u Durresu.

9.15: U najmanje tri zgrade koje su srušene, zarobljeni su ljudi, javlja Associated Press. Kosovo pak šalje tim za hitne situacije, potvrdio je predsjednik Kosova Hashim Thaci u razgovoru s predsjednikom Albanije Edijom Ramom.

9.05: Jedan je muškarac poginuo u gradu Kurbinu nakon što je u panici skočio sa zgrade, rekla je glasnogovornica ministarstva obrane.

9.01: Radi se o drugom potresu u nešto više od dva mjeseca koji je pogodio Albaniju. Potres magnitude 5,6 pogodio je tu zemlju 21. rujna, a ministarstvo obrane tada je reklo da se radi o najjačem potresu u Albaniji u posljednjih 30 godina.

 
 
Opđirnije na:
 
 
 
 
 
 
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.