Vizualna atrakcija na rivi i sjajan filmski repertoar obilježit će novi tjedan na Poreč Open Air Festivalu

Vizualna atrakcija na rivi i sjajan filmski repertoar obilježit će novi tjedan na Poreč Open Air Festivalu

Jedan od noviteta ovogodišnjeg izdanja 'festivala života' 3D Video Mapping svakog petka od 21:30 sati izaziva oduševljenje svih posjetitelja na rivi, a tako će biti i ovoga puta. Jedinstvena vizualna atrakcija svjetla i boja ponovno će oživjeti Gradsku vijećnicu i dati joj novi sjaj, a postiže se tehnikom koja je spoj arhitekture, dizajna i audio-video tehnologije te svaku površinu lako pretvara u dinamični video zid.

Osim 3D animacije, posjetitelje festivala u narednim danima očekuje i pregršt ostalih zabavnih događanja. Svaku večer s početkom u 21 sat u sklopu Open Air Cinema prikazivat će se projekcije filmskih uspješnica u vrtu Ville Polesini ili na livadi kraj Lungomare. Već večeras, 12. kolovoza,  ljubitelji komedija moći će pogledati film S ljubavlju, Simon temeljen na svjetskom bestselleru i ljubavnoj priči sedamnaestogodišnjaka Simona. U utorak, 13. kolovoza, na programu je animirani film Hotel Transilvanija 3: Praznici počinju! uz koji je odlična zabava zagarantirana. Smijeha i zabave neće nedostajati ni u srijedu 14. kolovoza jer slijedi prikazivanje još jednog animiranog filma, i to onog o najpoznatijem mačku i mišu svih vremena Tom i Jerry: Povratak u Oz. Naime, Tom i Jerry ovaj put kreću u avanturu života i posjet čarobnjaku iz Oza. Dan kasnije, u četvrtak 15. kolovoza, na repertoaru je X-Men: Apocalypse, a petak 16. kolovoza donosi novi nastavak superherojske priče Izbavitelji 2. Za vikend na filmsko platno stižu Psi rata, i to u subotu 17. kolovoza, dok se tjedan završava velikim hitom i dobitnikom Oscara – filmom Zvijezda je rođena, koji se prikazuje u nedjelju 18. kolovoza.

Za sve posjetitelje festivala koji su raspoloženi za nešto drugačiji provod, večeras u 21 sat na rivi u sklopu programa Circus in the City očekuju zadivljujuće točke akrobata koji svojim vještinama i rekvizitima iznova oduševljavaju publiku svakog ponedjeljka. Dan kasnije, na romantičnom pikniku Beats & Bites, u čarobnom ambijentu vrta Ville Polesini, nastupit će Iva Smojver Acoustic Trio s početkom u 19 sati. Glazbenim performansima tu nije kraj, jer će već u srijedu navečer od 21 sat na 24. Jazz in Lap by POUP u Caffe baru Lapidarium svi ljubitelji jazza uživati uz Darko Jurković Charlie Trio.

Četvrtak je dan za najmlađe te ih u 20 sati na otoku Sveti Nikola očekuje njima omiljeni Bal princeza uz pregršt zabavnih događanja, radionica i maštovitih cornera. Kraj tjedna donosi još jedno interaktivno istraživanje povijesti uz Istra Inspirit i divove, gusare, morske sirene te nestašne patuljke Macmaliće.

Bogat program Poreč Open Aira koji već četvrtu godinu zaredom oduševljava mnogobrojne posjetitelje nastavit će se do 14. rujna, a sve informacije i novosti mogu se pronaći na www.porecopenair.com te na Facebook i Instagram stranici festivala.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.