Predsjednica Republike nazočila svečanoj promociji polaznika vojnih škola

Predsjednica Republike nazočila svečanoj promociji polaznika vojnih škola

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nazočila je svečanoj promociji polaznika vojnih škola u Vukovaru te tom prigodom čestitala polaznicama i polaznicima visoke dočasničke, temeljne časničke, zapovjedno-stožerne i ratne škole na uspješno završenom školovanju.

„Ponosno stojite u gradu Vukovaru koji nikada nije pokleknuo, čak ni onoga dana kada su junaci njegove obrane položili oružje. Vukovar je u našim srcima ostao neporažen i nikada nismo prestali vjerovati u povratak u grad heroja“, kazala je predsjednica Grabar-Kitarović.

Dodala je kako je u braniteljima grada, svim Vukovarkama i Vukovarcima i svim hrvatskim domoljubima nastavila tinjati iskra nade i plamen vjere u konačnu slobodu koja nije utihnula ni u najtežim trenucima naše povijesti, a bespogovorna odanost idealu hrvatske državnosti nagrađena je u godinama stvaranja, obrane i oslobađanja neovisne Hrvatske.

Predsjednica je polaznicama i polaznicima vojnih škola poručila kako upravo Vukovar simbolizira pouke stoljetne borbe za hrvatsku državnost. „Shvatite ih kao nit vodilju i trajnu obvezu u vašoj budućoj vojnoj službi. Nikada nemojte posustati u borbi za Hrvatsku. Budite joj bespogovorno odani i služite joj besprijekornim obavljanjem vaših vojnih zadaća“.

Dodala je kako je zajedništvo bilo kamenom temeljcem hrvatske pobjede u Domovinskome ratu, a njegovanje i promicanje tih vrijednosti dužnost je svakoga pripadnika Oružanih snaga, posebno svih instruktora, nastavnika i zapovjednika uključenih u sustav vojnog školovanja.

„Požrtvovnost, hrabrost i domoljublje branitelja Vukovara i svih hrvatskih branitelja, omogućili su nam da kažemo kako i dalje stoji grad. Nosite taj grad i vrijednosti koje on simbolizira u srcu. Neka vam bude motiv za suočavanje sa svim poteškoćama koje ćete u svojoj vojnoj karijeri susresti“, zaključila je predsjednica Grabar-Kitarović.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.