FOI ugostio predsjednika Uprave tvrtke Varteks Nenada Bakića

FOI ugostio predsjednika Uprave tvrtke Varteks Nenada Bakića

Fakultet organizacije i informatike je 13. svibnja ugostio predsjednika Uprave tvrtke Varteks Nenada Bakića. Predavanje na temu „Transformacija Varteksa“ poduzetnik Nenad Bakić održao je u okviru kolegija „Upravljanje institucionalnim investitorima“ na diplomskom studiju Ekonomika poduzetništva. Naime, nakon više od 15 godina neizvjesnosti i procesa raspadanja, legendarni tekstilni div i višedesetljetni varaždinski brend Varteks je u 2018. godini dobio novu šansu za oporavak. Vodstvo, odnosno funkciju predsjednika Uprave tvrtke Varteks preuzeo je većinski vlasnik Nenad Bakić, koji je pokrenuo niz procesa za oporavak nekadašnjeg tekstilnog diva. Radi se o nimalo lakom zadatku nove Uprave Varteksa, obzirom da je tvrtka u 12 godina prije preuzimanja, nagomilala gubitak od 800 milijuna kuna. O tome kako stabilizirati tvrtku i osnažiti Varteks na domaćem i inozemnom tržištu te vratiti sjaj domaćoj tekstilnoj industriji govorio je Bakić u okviru ovog predavanja.

Studentima, kao i svim zainteresiranim djelatnicima FOI-ja pojasnio je tijek stabilizacije tvrtke putem potpunog restrukturiranja poslovanja u svim segmentima, od uvođenja agilnog mentaliteta do novog tržišnog pozicioniranja. Bakić je naglasio i koje su to temeljne komunikacijske vrijednosti kojima se Varteks od prošle godine vodi u poslovanju prema svojim krajnjim korisnicima, odnosno kupcima, što je posljedično rezultiralo sa 70 posto povećanja prihoda u maloprodaji u prva četiri mjeseca ove godine.

Nenad Bakić je poznati hrvatski investitor i poduzetnik. Do svoje 32. godine bio je matematičar, radio je kao asistent na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu, a školovao se na doktorskom studiju i u SAD-u. Pokretač je i financijer projekta „Croatian makers“ (Institut za razvoj i inovativnost mladih) namijenjen razvoju poduzetništva i inovativnosti mladih. Pokretač je i projekta „MojPosao“, jednog od najvećih financijskih portala u Hrvatskoj. Paralelno s tvrtkom „MojPosao“ osnovao je agencije za pronalazak zaposlenika i razvijanje ljudskih resursa, kao i privremeno zapošljavanje. Financial Times uvrstio ga je na listu 100 ljudi koji Europu čine boljom, a njegov projekt Croatian Makers Google je podržao sa 250 tisuća dolara kako bi knjižnice pretvorio u digitalne centre. Bakić je dioničar u mnogim hrvatskim tvrtkama - Petrokemija, Đuro Đaković, Valamar, a od nedavno i tvrtke Varteks, gdje je postao i većinski vlasnik. U Varteksu je od 2018. godine predsjednik Uprave tvrtke.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.