Marcel Hirscher po peti put zasjeo na sljemenski tron: rezultate karijere ostvarili Rodeš, Vidović i Kolega

SLJEME

Nezaustavljivi Austrijanac Marcel Hirscher po peti put na tronu, ovajput pobjednik je jubilarnog 10. slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“. Hirscher je u utrku krenuo sa startnim brojem 4 i naposljetku upisao najbrže vrijeme (1:48.64), dok su trojica hrvatskih skijaša koji su ušli u drugu vožnju odradili sjajan posao i na kraju proslavili najbolje rezultate svojih karijera.
Maestralni leteći Austrijanac drugom vožnjom pobijedio je konkurenciju i povećao svoj nevjerojatan broj pobjeda ove sezone u Svjetskom kupu. Na dvije slalomske vožnje na Sljemenu slavio je s rezultatom (1:48.64) ispred drugoplasiranog Francuza Alexisa Pinturaulta (+0.60) i svog sunarodnjaka Manuela Fellera (+0.62) koji je na kraju zauzeo treću poziciju. Hirscher je na Medvednici bio je najbrži i 2012., 2013., 2015. i 2018., a ovo mu je 30. slalomska pobjeda u karijeri.
Najbolji rezultat među hrvatskim predstavnicima u drugoj vožnji ostvario je Istok Rodeš koji je utrku završio na 7. mjestu. Matej Vidović i Elias Kolega ostvarili su najbolje rezultate u karijere te su utrku završili na 15., odnosno 20. poziciji.
Rodeš je ponovio rezultat karijere otprije dva tjedna kada je bio sedmi u Madonni di Campiglio, on je za Hirscherom zaostao 1.67 sekundi, 15. Vidović je zaostao 2.32 sekunde za sjajnim Austrijancem, dok je Kolega utrku završio na 20. mjestu s 2.89 sekundi iza pobjednika. Hirscher, koji je bio drugi nakon prve vožnje, odlično je odvezao drugu vožnji i tako izvršio veliki pritisak na svog neiskusnijeg reprezentativnog kolegu Marca Schwarza, koji je bio vodeći nakon prve utrke. Schwarz se nije uspio nositi s tim pritiskom te je pogriješio sredinom druge vožnje te morao odustati.
Kao i prije dva tjedna u Madonni, Rodeš je izvrsno odvozio drugu vožnju i značajno popravio plasman skočivši s 18. na sedmo mjesto. Vidović je s 26. mjesta nakon prve vožnje stigao do 15. pozicije na kraju čime je za tri mjesta popravio svoj najbolji rezultat u karijeri koji je datirao također iz Madonne otprije dva tjedna. Elias Kolega pak je po drugi put u karijeri stigao do bodova u Svjetskom kupu, dosadašnji najbolji plasman bio mu je 21. mjesto iz Wengena otprije godinu dana. U prvoj vožnji nastupila su još trojica hrvatskih predstavnika, Filip Zubčić je startao 57. i ubilježio 41. vrijeme sa zaostatkom od ravno tri sekunde, ali je naknadno diskvalificiran. Samuel Kolega (63) nije završio utrku, dok je u svom premijernom nastupu Leon Nikić (64) napravio veliku grešku te je i on diskvalificiran.
U redoslijedu slalomaša vodi Hirscher s 336 bodova, drugi je Švicarac Daniel Yule s 246, a treći Schwarz s 235. Rodeš je 17. sa 72 boda, Vidović 23. s 49, a Kolega 41. s 11. U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa prvi Hirscher ima 756 bodova, drugi Norvežanin Henrik Kristoffersen 421, a treći Austrijanac max Franz 408. Rodeš je 53., Vidović 67., Filip Zubčić 79., a Kolega 114.Najbolje slalomaše svijeta na Sljemenu u drugoj vožnji bodrilo je oko 10 tisuća gledatelja.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.