Nedodirljiva Mikaela Shiffrin pomela konkurenciju: osvojila četvrtu krunu na Sljemenu i dostigla veliku Schild

Nedodirljiva Mikaela Shiffrin pomela konkurenciju: osvojila četvrtu krunu na Sljemenu i dostigla veliku Schild

Amerikanka Mikaela Shiffrin osvojila je svoju četvrtu krunu na Sljemenu, nakon što je sjajnom drugom vožnjom zadržala uvjerljivu prednost i vodeću poziciju iz prvog dijela utrke. Ovom je pobjedom sjajna Amerikanka dostigla Austrijanku Marlies Schild koja je također četiri puta slavila na Crvenom spustu. Nakon što joj je niz prekinula Veronika Zuzulova 2017. godine, Shiffrin je ove godine ponovno pobijedila i tako osvojila četiri od posljednjih pet Snježnih kraljica.

Shiffrin je u utrku krenula sa startnim brojem šest. Bila je vodeća nakon fantastične prve vožnje, a tu poziciju zadržala je do samoga kraja te tako četvrti put uzela krunu na Sljemenu (2:01.09). Shiffrin je ovom pobjedom dodatno učvrstila prvo mjesto u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa. Leteća Amerikanka današnjom je pobjedom povećala vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Vodi sa 1214 bodova, druga je Vlhova sa 748 bodova, dok je treća Holdener sa 514 bodova.

„Zagreb i Sljeme su mi posebni i ovdje zaista super skijam. Iako sam u nekoliko navrata imala lošije izvedbe, svaki sam put skijala drugačije, bilo pod pritiskom ili posve slobodno. Kada sam samopouzdana, kada mi je podloga odlična i brza poput ove, onda mogu iskoristiti sve prednosti ovako dobre staze te je na kraju i rezultat dobar. Uživala sam na stazi, jer sam mogla biti agresivna. Bila je to odlična utrka i uvjeti su mi savršeno odgovarali. Zahvalila bi se publici duž Crvenog spusta, jer iako dolazim iz Sjedinjenih Američkih Država, osjetila sam njihovu podršku i to me čini sretnom“, poručila je na press konferenciji 22- godišnjakinja koja je slavila ispred Slovakinje Petre Vlhove te švicarske skijašice Wendy Holdener.

 Drugoplasirana Slovakinja Petra Vlhova bila je sekundu i 25 stotinki sporija od nje, dok je trećeplasirana bila švicarska skijašica Wendy Holdener sa zaostatkom od sekunde i 75 stotinki.

 Na kraju druge vožnje natjecateljice na Sljemenu bodrilo je oko 5 i pol tisuća gledatelja.

 Nakon ženske, sutra je na rasporedu muška utrka slaloma Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“, s početkom prve vožnje u 12.15 te druge u 15.30 sati.

 

 

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.