Wendy Holdener otvara ženski slalom na Sljemenu

Wendy Holdener otvara ženski slalom na Sljemenu

Najbolje svjetske slalomašice u petak 4. siječnja sudjelovale su na javnom izvlačenju brojeva za utrku Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy” 2019. koja počinje u subotu 5. siječnja. Na popularnom klizalištu „Ledeni park” na Trgu kralja Tomislava u Zagrebu brojni Zagrepčani i gosti Zagreba pozdravili su okupljene skijašice koje će sutra od 13 sati krenuti sa starta Crvenog spusta.

Još jednom po 13. put najbolje skijaš ice svijeta u našem su gradu i na ovom predivnom Ledenom parku. Sve vas pozivam na Sljeme. Dobro se obucite, jer bit će to pravi zimski dan , a očekuju nas fantastične utrke. Staza je u najboljem mogućem stanju, pohvaljena je od trenera i svih gostiju koji su stigli i posjetili Crveni spust. Oč ekujemo vrhunski sportsk i događaj , rekao je Miho Glavić, predsjednik Organizacijskog odbora utrka Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa “Snow Queen Trophy” 2019.

Sve prisutne pozdravila je i zamjenica gradonačelnika grada Zagreba Olivera Majić. Za nas u Zagr ebu nova godina započinje tradicionalno u znaku skijanja. Čast nam je i zadovoljstvo iz srca metropole najaviti jo još jedan skijaški spektakl. Trinaesta Snježna kraljica započet će u subotu sa ženskim slalomom. Sljeme je spremno, a Crveni spust je u izvrsnom stanju. Iz godine u godinu utrku želimo učiniti boljom, a kako bismo u to me uspjeli potrebna nam je prepoznatljiva  sljemenska atmosfera i vrhunska organizacija. Nemojmo zaboraviti, za to je uvelike zaslužna i obitelj Kosteli ć. Kao i svake godine za utrkama Snje žne kraljice vlada veliki interes. Pozivamo vas da nam se pridružite tijekom vikenda duž Crvenog spusta te da zajedno pošaljemo još jednu prekrasnu snježnu razglednicu s našeg Sljemena , poručila je.

 Sutrašnju utrku slalomašica otvorit će 25-godišnja švicarska skijašica Wendy Holdener, koja je izvukla startni broj jedan, dok će druga sa startne kućice krenuti 21-godišnja Austrijanka Katharina Liensberger.  S utra će biti uistinu zabavno . V eselim se utrci i osjećam se jako dobro . Dat ću sve od sebe kako bih ostvarila što bolji plasman , poručila je Liensberger.

 Startni broj tri izvukla je 29-godišnja austrijska skijašica Bernadette Schild, dok će trostruka pobjednica Sljemena, aktualna braniteljica naslova i trenutno vodeća u ukupnom poretku Svjetskog skijaškog kupa, 23-godišnja Amerikanka Mikaela Shiffrin u sutrašnju utrku krenuti sa startnim brojem šest. Sigurna sam da nas sutra očekuje neizvjesna utrka, a sve skijašice sa samog vrha konkuriraju za pobjedu. Bit će to sjajn a utrka , poručila je Shiffrin.

Publika je glasno pozdravila i jedinu hrvatsku predstavnicu na sutrašnjoj utrci, 22-godišnju Andreu Komšić koja će startati s brojem 58. Mislim da je vrijeme za moj ulazak u prvih 30 , odnosno u drugu vožnju . Puna sam samopouz danja i mislim da mogu u tome uspjeti. Staza je izvanredno pripremljena. Momci danonoćno rade na pripremi staze te će za moj visoki startni broj uvjeti biti izvrsni , poručila je Andrea.

 Prva vožnja ženskog slaloma na rasporedu je u 13 sati, dok će druga vožnja startati u 16 sati. Kao i prijašnjih godina očekuje se velik broj navijača na Sljemenu, a ulaznice se mogu kupiti putem on line sustava www.ulaznice.hr ili na ovim prodajnim mjestima. Cijena ulaznica iznosi 30 kuna za odrasle, dok cijena ulaznice za djecu od 7 do 15 godina iznosi 15 kuna. Za djecu do 7 godina ulaz je besplatan

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.