Dočeci Nove 2019.: Veselo i uz glazbu i vatromet te čestitke i nazdravljanje pjenušacima i na trgovima diljem Hrvatske

doček ng

Pacifički otok Samoa uz vatromet u glavnom gradu Apiai bio je prvi koji je zakoračio u 2019. a sat kasnije slijedio je Novi Zeland. Nova godina slavila se diljem zemaljske kugle pa je tako veselja, vatrometa i lijepih želja bilo i na trgovima, u restoranima, kafićima i obiteljskim domovima i diljem Hrvatske.
Na Trgu bana Jelačića Novu 2019. je dočekalo nekoliko tisuća Zagrepčana i turista, a u prve minute 2019. uveli su ih glazbenici - DJ Akademija, četiri tenora predvođena Đanijem Stipaničevom te punk rock band iz Gajnica - Hladno pivo. U ponoć je, nakon odbrojavanja, već tradicionalno priređen vatromet, a prvi im je Novu godinu čestitao gradonačelnik Milan Bandić.
Osječani su Novu godinu dočekali na poznatim otvorenim okupljalištima, na Trgu Ante Starčevića u Adventskom selu, ali i u hotelima, klubovima i kafićima, te na brojnim kućnim dočecima. Tradicionalno se u ponoć na glavnom gradskom trgu zaplesao valcer, točili su se šampanjac, kuhano vino i čaj, a sve je uveličao raskošan vatromet u ponoć.  U Varaždinu se već po tradiciji održavala i novogodišnja trka, a građanima je Novu godinu čestitao gradonačelnik Ivan Čehok.


Svečano se dolazak nove 2019. godine slavio i na riječkom Korzu, uz glazbu i veliki ponoćni vatromet, a novogodišnju čestitku uputio im je gradonačelnik Vojko Obersnel.
Prvo novorođenče u riječkom rodilištu bila je Iva Marković, koja je došla na svijet već dvije minute nakon ponoći. Majci Mariji i ocu Rajku ona je treće, ali prvo žensko dijete u obitelji. Porod je prema riječima liječnika protekao bez teškoća, a već prema tradiciji prvo dijete rođeno u novoj godini obišao je gradonačelnik Obersnel s darovima. Dar prvoj riječkoj djevojčici u 2019. poslala je i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.
I tisuće Splićana i njihovih gostiju novu 2019. godinu dočekali su na Rivi uz pjesme grupe Magazin i Jasmina Stavrosa koji su ih usprkos niskim temperaturama od svega nekoliko stupnjeva iznad nule i buri uspjeli zagrijati, a posebnu draž dočeku dao je spektakularni vatromet.Posljednje sekunde stare godine s građanima su na pozornici brojali gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban koji su novoj 2019. godini nazdravili šampanjcem.
Čim je otkucala nova 2019. godina u Foto klubu Split u Marmontovoj ulici otvorena je novogodišnja izložba Ciklus fotografija "Streets" nastao 2017.-2018. godine za vrijeme putovanja sedamnaestogodišnje autorice izložbe Dore Ćurak u nekoliko europskih gradova i u njenom rodnom Splitu.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.