Premijer čestitao Vatrenima - ushit, ponos i domoljublje

premijer i dalić

Predsjednik Vlade Andrej Plenković doputovao je u Moskvu u društvu predsjednika Hrvatskoga sabora Gordana Jandrokovića, gdje će večeras pratiti polufinalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva između Hrvatske i Engleske. Još je jednom čestitao Vatrenima, izborniku Zlatku Daliću i predsjedniku Hrvatskog nogometnog saveza Davoru Šukeru na iznimnom uspjehu. Momci nas drže u fantastičnoj atmosferi, cijela nacija diše s nogometnom reprezentacijom. Presretni smo što smo ovdje u ovim generacijskim trenucima“, poručio je.

Nema veće promidžbe

Naglasio je veliki značaj ovoga događaja i za promidžbu Hrvatske.
„Nema veće promidžbe u današnje internetsko vrijeme od ovoga polufinala, osim finala. Prema tome, tu smo da to bude samo uvod u još veću promociju u nedjelju“, rekao je premijer i dodao: „Jasno je da smo optimisti. Naravno i da smo pristrani. Želimo uspjeh svima, ali prije svega hrvatskoj reprezentaciji.“

Ushit, ponos i domoljublje 

Govoreći o nogometu, kazao je da se radi o sportu koji je svegeneracijski, kojeg svi prvo učimo od malena i koji ljudima pruža zadovoljstvo i ugodu.
„Jedinstvo, osjećaj ushita, ponosa i domoljublja, sve se nekako sintetizira u ovoj atmosferi koja je fascinantna“, naglasio je predsjednik Vlade.
U kontekstu promidžbe i turističke sezone, podsjetio je na podatke o tome koliko se puta posljednjih dana Hrvatska pretraživala na Internetu.
„Ovakvu vrstu promocije nismo mogli niti naslutiti, ona je bez presedana za našu zemlju“, poručio je premijer Andrej Plenković.    

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.