Naš dopisnik iz Moskve,Slobodan Kadić – najvjerniji navijač Vatrenih u Rusiji!

SLOBODAN KADIĆ

Slobodan Kadić – najvjerniji navijač Vatrenih u Rusiji!NAŠIČKI MATKO PEIĆ NIJE PROPUSTIO NITI JEDNU UTAKMICU HRVATSKE U RUSIJI -naslov je teksta na portalu Sportalo.hr, a budući da je riječ o našem kolegi i dopisniku iz Moskve priču prenosimo u cijelosti. 

"Znamo da nije jedini koji je bio na svim susretima Hrvatske u Rusiji – izbornik, stručni stožer i možda pokoji navijač imaju maksimalan učinak u praćenju Vatrenih, a među njima se ističe naš Slavonac. Slobodan je ipak taj koji je uvijek u prvom redu i najbliži je igračima, a njegove maestralne fotografije su definitvno razlog da ga proglasimo najvjernijim navijačem Dalićevog moćnog stroja.

Svima nama koji pratimo našu reprezentaciju iz naslonjača, kafića i trgova diljem domovine Kadićev rad dočarava i približava ovo natjecanje kao da smo na licu mjesta. Svestrani novinar – putopisac, poliglot i kozmopolit koji se u Ateni, Londonu, Moskvi ili bilo kojem velegradu snalazi jednako dobro kao u svojim Klokočevcima pored Našica može se podičiti da je bio uz Vatrene na svakoj njihovoj utakmici, ali pratio je i druge svjetske nogometne zvijezde pa je do sada prikupio okruglo 20 “kapica”.

Kako kaže stvar je u dobroj organizaciji i ranijem rezerviranju letova i smještaja:

SP nije samo događaj, to su i ljudi, osjećaji! Kao onaj koji je fotografirao utakmice, na mojim se fotografijama osim akcije, vidi i nogometna strast. Prije svake utakmice, fotoreporteri moraju dobiti brojeve prioriteta, tko prvi dođe, ima bolji broj i mogućnost biranja dobrog mjesta na ili oko igrališta (dobra mjesta 1. grupe su iza golova, 2. grupa je bočna , lošija, a treća grupa što ostane, obično loša mjesta). Brojevi se počinju dijeliti na dan utakmice u 10 sati.
 
Prije utakmice Hrvatska – Danska u Nižnjem Novgorodu dobio sam GRUPA 1, BROJ 1 -to je najbolje…tek nakon mene su stigli naši drugi fotografi. Ali načelno, uvijek mi iz Hrvatske na našim utakmicama dobijemo najbolje položaje.
 
 
Dodaje kako je ovo neponovljivo i nezaboravno iskustvo puno zanimljivih događaja:Na utakmicu u Kalinjingrad me vozila policija u LADI, slučajno su iz hotela išli u tom smjeru, pa da uštedim na vremenu haha.U vlakovima sretneš ljude iz cijeloga svijeta, kad čuju za Hrvatsku, puni su riječi hvale. Osim Rusa, oni otkad su doznali da igraju s nama govorili su kako ćemo proći kao Španjolska. No želje im se ipak nisu ostvarile, a ja nastavljam svoju rusku avanturu zajedno s Vatrenima.
 
 
Iako je proputovao pola svijeta te nam kroz kolumnu Glasa Slavonije dočarao mnoga mjesta i običaje iz udaljenih krajeva zemaljske kugle kaže kako je ovo ipak nešto posebno:
Osjećaj je neopisiv. Do sada sam bio sam na Olimpijadi u Ateni, ali mislim da će mi nedostajati sva ova strka i gužva nakon 15.srpnja kada konačno krećem na odmor. Izvještavam i fotografiram za Total Croatia News, Glas Slavonije i HIA.com. Jedan sam od ukupno 5 naših fotografa kojima je pripala čast biti u Rusiji i jedini iz Slavonije, naravno.
 
 
Slika govori više od 1000 riječi pa vam donosimo samo dašak onoga što nam ovaj vrijedni ljubitelj gastronomije, sportskih događaja i vinoteka donosi u naše domove. Širi fotografski spektar pogledajte na: FB Slobodan Kadić.
 
U dahu nam je prepričao Slobodan odjurivši prema Sankt Petersburgu i novim izazovima koje donosi SP. Nadamo se da će nam na isti način dočarati i finale u kojemu ćemo gledati našu Hrvatsku." /PIŠE: SPORTALO.HR
 
Foto FB Slobodan Kadić

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.