Huaweijev 5G troši 20 posto manje energije od industrijskog prosjeka

Huaweijev 5G troši 20 posto manje energije od industrijskog prosjeka

Huawei je postigao smanjenje potrošnje energije po 5G lokaciji na 20 posto manje od industrijskog prosjeka i time potvrdio da je predvodnik u razvoju 5G tehnologije, predstavljeno je u Izvješću o održivosti za 2018.

Izvješće o održivosti za 2018. donosi četiri Huaweijeve strategije održivosti: digitalnu uključivost, sigurnost i pouzdanost, zaštitu okoliša i zdrav i skladan ekosustav. Tijekom protekle godine, Huawei je sa svojim industrijskim partnerima radio na ostvarivanju UN-ovih ciljeva održivog razvoja, izgradnji održivog i uključivog ekosustava i provođenju svoje strategije održivosti.

Manja potrošnja energije od industrijskog prosjeka na 5G lokacijama omogućena je kombinacijom novih Huawei čipseta, sistemskim softverom i naprednim hardverom kao i specifičnoj tehnologiji raspršivanja topline. Ove inovativne tehnologije učinile su Huawei 5G energetski učinkovitijim od konkurencije, pa iz Huaweija najavljuju kako će Huawei 5G biti zelena tehnologija.

Liang Hua, predsjednik Upravnog odbora Huaweia objasnio je kako je Huawei razvio brojne inovacije tijekom 5G istraživanja, razvoja proizvoda i inženjeringa 5G tehnologija. "Činimo sve što je u našoj moći kako bismo premostili digitalni jaz i zadovoljili svjetske potrebe za povezivanjem. Želimo digitalne usluge učiniti pristupačnijima i jednako dostupnima svima, te doprinijeti društvenom i gospodarskom razvoju“, izjavio je Hua koji je istaknuo i da je zaštita okoliša ključna komponenta održivog razvoja Huaweija jer je energetska učinkovitost postala glavno pitanje za buduće komunikacijske mreže.

"Huawei želi  donijeti prednosti digitalne tehnologije svakoj osobi, domu i organizaciji. U tu svrhu pokrenuli smo globalnu inicijativu za digitalnu uključivost pod nazivom TECH4ALL. Na primjer, naše RuralStar rješenje povezalo je 40 milijuna ruralnih stanovnika krajem 2018. Trenutno pružamo komunikacijske usluge za više od tri milijarde ljudi diljem svijeta, a predani smo podršci sigurnim mrežnim operacijama širom svijeta. Na primjer, 2018. nakon što je potres jačine 7,7 pogodio Indoneziju, Huawei je bio prvi i jedini igrač na sceni", izjavio je Kevin Tao, član Uprave i predsjednik Odbora za održivi razvoj Huaweia.

Huawei promiče održivost u svemu što radi - u inovacijama, stvaranju vrijednosti i dijeljenju vrijednosti s partnerima – s ciljem ostvarivanja dodatne poslovne i društvene vrijednosti.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.