Na FOI-u se održava 29. po redu Međunarodna konferencija CECIIS 2018.

ceciis2018

Na Fakultetu organizacije i informatike danas je počela trodnevna Međunarodna znanstvena konferencija posvećena informacijskim i inteligentnim sustavima - CECIIS 2018. Na svečanom otvaranju nazočnima su se obratili prof. dr. sc. Vjeran Strahonja voditelj konerencije,  te  prof. dr. sc. Neven Vrček, dekan FOI-a, a u ime grada Varaždina sudionike je pozdravio Zlatan Avar, zamjenik gradonačelnika.Konferencija CECIIS  ove je godine 29. po redu, a u godinama postojanja razvila se u jednu od najznačajnijih konferencija iz područja primijenjenih informacijskih znanosti u srednjoj Europi, čiji se Zbornik radova referencira u nekoliko baza podataka.Ove godine tematski je naglasak na digitalnoj transformaciji. Uz pozvana predavanja dvaju renomiranih svjetskih stručnjaka i znanstvenika, profesora Dimitrisa Karagiannisa sa Sveučilišta u Beču te profesora Dietera Hertwecka sa Sveučilišta Reutlingen u Njemačkoj, svoje radove prezentirat će znanstvenici i stručnjaci u području informacijskih i inteligentnih sustava iz osam zemalja Europe i svijeta.Upopratnom programu su i izleti u vinsku kuću Hažić i dvorac restoran Trebotz u Međimurju.

Paralelna događanja

Kao i prijašnjih godina, važan dio konferencije CECIIS su paralelna događanja koja će se odvijati kroz sva tri dana trajanja konferencije. Već treću godinu zaredom održat će se Dan e-Škola, u sklopu kojeg izdvajamo stručnu sekciju „Digitalna transformacija obrazovnih institucija“  na kojoj će znanstvenici i stručnjaci prezentirati postignuća u primjeni digitalnih tehnologija u obrazovnim institucijama s ciljem digitalne transformacije.Održat će se i stručna konferencija pod nazivom Računalne igre 2018, kojoj je cilj pružiti profesionalcima, studentima i drugim zainteresiranim dionicima, mjesto na kojem mogu prezentirati svoja stručna i razvojna postignuća vezana uz ovu tematiku.

Prvog dana konferencije održat će se i jednodnevna Studentska poster sekcija na kojoj će studenti FOI-ja i drugih fakulteta izložiti svoje istraživačke radove, dok će studenti iz nekoliko zemalja svijeta prezentirati svoje radove koristeći videokonferencijsku tehnologiju.Za drugi dan je predviđena radionica o analizi podataka, predstavljanje projekata u kojima sudjeluje FOI - DIGITRANS, CRISS, e-Škole i HigherDesicion te 4. Interkatedarski skup poslovne informatike.Konferenciju organizira Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu uz sponzorstvo tvrtki Infodom d.o.o. (zlatni sponzor) i Oracle Hrvatska d.o.o. (srebrni sponzor) te uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja te Varaždinske županije.

Više informacija o konferenciji i popratnim događanjima možete saznati na službenim stranicama konferencije.

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.