Luka Modrić proglašen za najboljeg športaša svijeta u 2018. godini

Luka Modric - nagrada 20 ozujak 2019 slika

Međunarodno udruženje športskih novinara (AIPS) dodijelilo je nagradu najboljeg športaša 2018. godine proslavljenom kapetanu hrvatskog nogometnog predstavništva Luki Modriću. Nagradu mu je na stadionu Maksimir 20. ožujka uručio glavni tajnik AIPS-a i predsjednik Hrvatskog zbora športskih novinara (HZSN) Jura Ozmec.

"Želim se zahvaliti svima koji su glasovali za mene. Iznimna je čast primiti ovako lijepo priznanje. Stvarno sam sretan!" kazao je tom prigodom Luka. "Velika mi je čast predati Luki nagradu, jer nije uobičajeno da ta nagrada dolazi u Hrvatsku", kazao je Ozmec.

U anketi je sudjelovalo 359 novinara iz 87 zemalja, a Modrić je pobijedio sa 419 bodova, ispred dvojice najboljih tenisača svijeta Novaka Đokovića (337 bodova) i Rogera Federera (290 bodova). Najboljom u konkurenciji sportašica proglašena je američka gimnastičarka Simone Biles koja je na Svjetskom prvenstvu u Dohi osvojila šest medalja, od kojih su četiri bile zlatne. Biles je osvojila 427 bodova, a najbliže konkurentice bile su joj Čehinja Ester Ledecka (335 glasova), koja je prva u povijesti osvojila dva olimpijska zlata na istim ZOI u snowboardu i alpskom skijanju, te rumunjska tenisačica Simona Halep (331 glas). Najboljom ekipom proglašeni su svjetski nogometni prvaci Francuzi, a za najbolji press centar izabran je onaj na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.