Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio zlato na Svjetskom kupu u Dohi

Tin Srbic - zlato 2019 Doha

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvojio je u subotu zlatnu medalju na 12. Svjetskom kupu u umjetničkoj gimnastici u Kataru. Srbić je još jednom pokorio konkurenciju u preči te je zasluženo osvojio zlato s visokih 14.400 bodova.

22-godišnjak iz Zagreba izjavio je da mu je ovo bio najteži nastup u dosadašnjoj karijeri. "Ne znam zašto, ali bilo je teško. Nastupio sam zadnji i znao sam da ću biti prvi ako sve izvedem kako valja", rekao je Tin nakon što je osvojio zlato.

Japanac Hidetaka Miyachi osvojio je srebrnu medalju u finalu preče sa 14.300 bodova, dok je Randy Leru iz Kube osvojio broncu s 14.000 bodova. Trenutni svjetski prvak, legendarni Nizozemac Epke Zonderland završio je na 7. mjestu.

Tinu je ovo drugi naslov pobjednika Svjetskog kupa u Dohi, nakon što mu je isto pošlo za rukom i prošle godine. Njegova kolekcija sada, uz najvažniju titulu - onu svjetskog prvaka iz 2017., broji i pet zlatnih medalja s natjecanja Svjetskoga kupa. Srbić je proglašen hrvatskim športašem godine u 2017. godini nakon osvajanja zlata na 47. Svjetskom prvenstvu u umjetničkoj gimnastici u Montrealu u Kanadi te godine. Srbiću, kao i ostatku hrvatskog predstavništva, ovo je bilo posljednje natjecanje uoči Europskog prvenstva koje 10. travnja počinje u Szczecinu u Poljskoj.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.