Liga prvaka: Katastrofa Reala, Ajax izbacio europskog prvaka

Ajax

Trostruki uzastopni europski prvak Real Madrid šokantno se oprostio od Lige prvaka. Ispao je od Ajaxa nakon teškog poraza (1-4) na svojem Bernabeu i to nakon što je Kraljevski klub dobio prvi susret osmine finala u gostima 2-1

Ispadanje Reala vjerojatni je kraj za trenera Solaria koji je u sedam dana dvaput kod kuće izgubio od Barcelone.
Golove za Ajax postigli su Hakim Ziyech (7), David Neres (18), Dušan Tadić (62) i Lasse Schoene (72), dok je za Real strijelac bio Marco Asensio (70). Luka Modrić je igrao cijeli susret za Real, čija je trogodišnja europska dominacija prekinuta. 

U 4. minuti Varane je pogodio gredu, ali već u 7. minuti Ajax je iznenadio uspavani Real i poveo golom Marokanca Hakima Ziyecha koji je u šesnaestercu dodavanje Tadića i pogodio prizemnim udarcem desni kut vrata. U 18. minuti  Ajax vodi s 2-0. Srbin Tadić je na sredini terena prošao trojicu igrača i pravovremeno uposlio Brazilca Neresa, kojeg ni vratar Courtois, a ni Modrić nisu spriječili da postigne gol. 

U 22. minuti Neres puca pokraj gola, a minutu kasnije vratar Onana brani udarac Viniciusa. Nastavak utakmice obilježile su ozljede domaćih igrača Vasqueza i Viniciusa, a u 33. minuti sjajan udarac Ziyecha jedva brani vratar Courtois u novoj šansi Ajaxa. U 42. minuti Bale, koji je ušao kao zamjena, iskosa pogađa vratnicu u zadnjoj šansi prvog dijela.
Real je puno odlučnije krenuo u drugi dio, a u 58. minuti Benzema je iz izgledne prilike pucao pored vrata. No, u 62. minuti junak dvoboja Srbin Tadić postigao je vrlo lijep gol, s desetak metara pogodio je same rašlje gola. Gol je priznat tek nakon VAR-a jer je sporna bila situacija na početku akcije Ajaxa kada je lopta dvojbeno prošla aut-linije.   

U 70. minuti Real konačno zabija kada je dodavanje Reguilona preciznim udarcem u gol pretvorio Asensio. I taj tračak nade trajao je dvije minute - Danac Lasse Schoene je iz slobodnog udarca iskosa s lijeve strane vidio da je Curtois izašao s vrata i preciznim udarcem pogodio same rašlje.
U 84. minuti Modrić i Benzema su išli sami na vratara Onanu, Modrić je pokušao nesebično uposliti Francuza koji se spotaknuo, a u nastavku akcije udarac Balea je blokiran, da bi još gori promašaj imao Ziyech, koji je u 86. minuti s dva metra prebacio vrata.  

REAL - AJAX 1-4
Strijelci: 0-1 Ziyech (7), 0-2 Neres (18),  0-3 Tadić (62), 1-3 Asensio (70), 1-4 Schoene (72)
Crveni karton: Nacho (Real, 90+3)
Pred 82.000 gledatelja na Bernabeu sudio je Felix Brych iz Njemačke.
REAL: Courtois - Carvajal, Varane, Nacho, Reguilon - MODRIĆ, Casemiro (Valverde, 87), Kroos - Lucas Vazquez (Bale, 29), Benzema, Vinicius (Asensio, 32).
AJAX: Onana - Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico - Schöne (de Witt, 73), van de Beek - De Jong - Ziyech, Neres (Dohlberg, 74), Tadić.

Izvor: HRT

Poveznica: https://sport.hrt.hr/493265/izbori/liga-prvaka-real-docekuju-ajax-modric-od-prve-minute

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.