Državna tajnica Bušić primila u nastupni posjet veleposlanicu Narodne Republike Kine Xu Erwen

Državna tajnica Bušić primila u nastupni posjet veleposlanicu Narodne Republike Kine Xu Erwen

Državna tajnica Zdravka Bušić primila je u srijedu, 24. srpnja 2019. godine, u nastupni posjet veleposlanicu Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj Xu Erwen.

Sugovornice su se složile kako su bilateralni odnosi dviju zemalja na najvišoj povijesnoj razini, osobito nakon posjeta kineskog predsjednika Vlade Li Keqianga i sastanka na vrhu 17+1 u Republici Hrvatskoj u travnju ove godine.

Državna tajnica Bušić izrazila je zadovoljstvo zbog činjenice kako se odnosi i suradnja Republike Hrvatske s Narodnom Republikom Kinom odvijaju na četiri paralelna kolosijeka: bilateralnom, EU, 17+1 formatu i inicijativi Jedan pojas, jedan put te iskazala komplementarnost istih s inicijativom Tri mora, posebice u pogledu ostvarivanja projekata u području prometa i infrastrukture.  

Izrazivši podršku aktivnostima kineskih tvrtki i investitora na hrvatskome tržištu, sugovornice su se složile po pitanju važnosti uspostave izravne zračne linije između dvije zemlje te iskazale podršku daljnjem jačanju gospodarskih veza u okviru suradnje 17+1, a posebno u području turizma.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.