Predsjednik Vlade Plenković sa saveznom kancelarkom Merkel

MERKEL

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastat će se u subotu, 18. travnja, u Banskim dvorima sa saveznom kancelarkom Savezne Republike Njemačke Angelom Merkel. Predsjednik Vlade Plenković i kancelarka Merkel razgovarat će o daljnjem jačanju bilateralnih odnosa, prvenstveno kroz provedbu Akcijskog plana o pojačanoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Savezne Republike Njemačke, kojeg su u ožujku ove godine u Berlinu potpisali potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović-Burić i njemački ministar vanjskih poslova Heiko Maas.

Teme bilateralnog susreta bit će i predsjedanje Hrvatske Vijećem EU-a u prvoj polovici 2020., kao i Njemačke u drugoj polovici 2020., Višegodišnji financijski okvir EU-a (2021.-2027.) i strateški program EU-a za razdoblje 2019. – 2024. Ujedno, razgovarat će se o pripremama Hrvatske za članstvo u Schengenu i planovima za ulazak u europodručje, sprječavanju nezakonitih migracija te stanju na jugoistoku Europe. 
Uz predsjednika Vlade Plenkovića u izaslanstvu na sastanku bit će potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar financija Zdravko Marić i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.