Predsjednica Republike susrela se s predsjednikom Vlade Alberte

Predsjednica Republike susrela se s predsjednikom Vlade Alberte

Susretom s predsjednikom Vlade Alberte, gospodinom Jasonom Kenneyem, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović završila je svoj državni posjet Kanadi.

U razgovoru s premijerom pokrajine Alberte, predsjednica Grabar-Kitarović ponovila je kako hrvatska zajednica koja živi u Kanadi predstavlja snažnu sponu i ima potencijala za unaprjeđenje zajedničke suradnje, posebice na području gospodarstva.

„Naši međusobni, gospodarski i znanstveni odnosi su osobito snažni s pokrajinom Albertom, a suradnja na području znanosti i obrazovanja iznimno je važna za razvoj sveukupnih odnosa između Hrvatske i Kanade. Izražavam zadovoljstvo što je takva suradnja s pokrajinom Albertom stalna“, naglasila je Predsjednica Republike.

Spomenula je pritom i potpisane Memorandume o suradnji između Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Ministarstva naprednog obrazovanja i tehnologije pokrajine Alberte koji omogućuju izravnu suradnju institucija višeg obrazovanja i drugih institucija, razmjenu znanstvenih i tehnoloških informacija kroz razmjenu posjeta te provođenje zajedničkih znanstvenih istraživačkih projekata.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.