Vladi i Predsjednici prezentirani rezultati radne skupine za brendiranje RH

PREDSJEDNICA

Članovi Radne skupine Predsjednice Republike za razvoj identiteta i brenda Republike Hrvatske, na čelu s predsjednicom Radne skupine, profesoricom Dubravkom Sinčić Ćorić, predstavili su članovima Vlade rezultate svojeg šestomjesečnog rada, čija je zadaća bila pridonijeti uspostavi platforme za razvoj identiteta i brenda Republike Hrvatske. 

„Razlog osnivanja ove Radne skupine ponajprije je bio inicirati okupljanje svih relevantnih dionika koji su zainteresirani pridonijeti boljem iskorištavanju talenta i nužnim promjenama u cilju modernizacije države i društva, kao i u definiranju slike pa time i budućeg položaja Hrvatske u međunarodnom okruženju“, kazala je Predsjednica, izrazivši zadovoljstvo što je Vlada prepoznala ovu inicijativu i dala svoj doprinos ne samo domaćinstvom današnjeg sastanka nego i radom nekoliko predstavnika koji su bili aktivni članovi Radne skupine.

Predsjednica je dodala kako je zadatak Radne skupine bio sistematizirati odrednice i definirati područja za pozicioniranje Hrvatske te utvrditi sadržaj i arhitekturu brenda Hrvatske, a posebno je zahvalila predsjednici i svim članovima Radne skupine na predanom volonterskom radu. Uvjerena sam kako će smjernice koje će nam danas biti prezentirane postati podloga buduće kampanje o identitetu Hrvatske, zaključila je Predsjednica Republike.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković zahvalio je predsjednici na inicijativi i pohvalio je napor koji je Radna skupina do sada uložila u ovaj hvalevrijedan projekt, kojemu je cilj povećati prepoznatljivost Hrvatske u svijetu. To je osobito važno za jačanje hrvatskog izvoza i atraktivnosti Hrvatske u svakom pogledu, što podrazumijeva bolje usklađivanje javne komunikacije svih resora i svih društvenih dionika prema različitim inozemnim ciljnim skupinama, zbog čega su na sastanku sudjelovali brojni ministri.

 

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.