Državni tajnik u posjeti Gradu Splitu i Arheološkom lokalitetu Salona

Državni tajnik u posjeti Gradu Splitu i Arheološkom lokalitetu Salona

Državni tajnik Krešimir Partl u pratnji pomoćnika ministrice Hrvoja Manenice, pročelnika Konzervatorskog odjela u Splitu Radoslava Bužančića i suradnika boravio je u radnom posjetu Gradu Splitu i Arheološkom lokalitetu Salona u petak, 15. veljače 2019. godine.

Posjet državnog tajnika području Splitsko-dalmatinske županije započeo je radnim sastankom s gradonačelnikom Splita Androm Krstulovićem Oparom, nakon čega su obišli gradilište i radove na rekonstrukciji zgrade Hrvatskog doma u Tončićevoj ulici.
 
Državni tajnik Partl istaknuo je kako je uređenje splitske koncertne dvorane u sklopu rekonstrukcije zgrade Hrvatskog doma u vrhu prioriteta Ministarstva kulture, posebno vezano uz investicijske projekte u kulturi.
 
Kapacitet dvorane je 250 mjesta od čega ih je 216 u parteru i 34 na balkonu, a gradonačelnik Andro Krstulović Opara istaknuo je odličnu suradnju Gradskog kazališta lutaka s izvođačima radova. „Radovi na rekonstrukciji zgrade Hrvatskog doma i uređenju koncertne dvorane idu dobrom dinamikom i očekujemo ubrzo dovršetak ovog značajnog projekta kojim će se obogatiti kulturna infrastruktura grada“, rekao je gradonačelnik Krstulović Opara. Od početka izvođenja radova Gradsko kazalište lutaka nije izostavilo ni jednu svoju predstavu. Radovi na rekonstrukciji i adaptaciji koncertne dvorane u Hrvatskom domu u Tončićevoj ulici u Splitu započeti su u travnju 2017. godine. Prema financijskom planu usvojenom na Gradskom vijeću 30. rujna 2015. godine, vrijednost investicije je 22.073.437,50 kuna.
 
Prilikom posjete Splitsko-dalmatinske županije obišli su Muzej hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu i Salonu (Tusculum) gdje je održan radni sastanak o Integriranom projektu Salona koji se financira iz sredstava EU.

Na sastanku bili su i predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, Arheološkog muzeja, Konzervatorskog odjela Split i Grada Solina predvođeni gradonačelnikom Daliborom Ninčevićem. Iznesen je niz zanimljivih prijedloga o održivom upravljanju Salone kao jednom od najvažnijih arheoloških lokaliteta u Hrvatskoj. Utvrđeno je da se svi elementi projekta odvijaju sukladno vremenskim rokovima te je predložen novi sastanak u Zagrebu koncem ožujka 2019. godine.
 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.