Susret Predsjednice s turskim gospodarstvenicima

Susret Predsjednice s turskim gospodarstvenicima

Uoči sudjelovanja na konferenciji Svjetskog kongresa anđela investitora, koji se održava u Istanbulu, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s turskim gospodarstvenicima.

Hrvatska i Turska su tijekom godina izgradile snažno prijateljstvo, razumijevanje i bliskost u svojim odnosima koje se preslikalo i na suradnju u okviru međunarodnih foruma, a napose u ključnim područjima od obostranog interesa, kazala je Predsjednica okupljenim gospodarstvenicima. Gospodarstvo je jedno od područja naše suradnje kojemu smo predsjednik Erdoğan i ja posvetili veliku pažnju prilikom susreta prošlog mjeseca, istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović.

Dodala je kako izrazito cijenimo aktivnosti turskih tvrtki u Hrvatskoj te kako punu potporu i poštovanje dajemo ulaganjima u hrvatski turizam, bankarstvo i energetiku, područja od osobite važnosti za razvoj hrvatskoga gospodarstva.

Pozvala je turske gospodarstvenike na nova ulaganja te istraživanja novih poslovnih prilika i projekata koje Hrvatska nudi, zahvalivši predstavnicima Vijeća za vanjskotrgovinske odnose (DEİK) i Hrvatsko-turskom poslovnom vijeću na nastojanjima da uspostave suradnju između tvrtki dviju zemalja i razvijaju nove poslovne projekte.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.