Ministar Cappelli na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu: „zlatnih“ objekata nema bez kvalitetnih djelatnika

OPATIJA

„Mladi su naša budućnost i vjerujem kako ćete upravo vi biti dio provedbe turističke politike nove Strategije razvoja turizma RH koju ćemo donijeti sljedeće godine za razdoblje od deset godina. Želimo razvijati odgovorni i održivi turizam i zato sam posebno ponosan što je Vlada donijela reformski paket turističkih zakona nedavno usvojen u Saboru, a koji će doprinijeti razvoju turizma, povećanju konkurentnosti i još boljem pozicioniranju na svjetskoj turističkoj karti“, dio je obraćanja ministra turizma studentima i nastavnicima Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji gdje je gostovao ovog petka.Istaknuo je pritom važnost kvalitete u turizmu u svim segmentima, posebice kada je u pitanju radna snaga jer je turizam prvenstveno uslužna djelatnost.

„Turizam pokreće cjelokupno gospodarstvo i koliko god nas veseli konstantni rast ulaganja u ovaj sektor, moramo biti svjesni kako je čovjek ključ uspjeha jer nema tih „zlatnih“ kvadrata objekata visoke kategorije, ako zaposleni nemaju osmjeh na licu, ako nemaju dovoljna znanja, vještina i kompetencija. I zato stalno naglašavam kako je obrazovanje za turizam i ugostiteljstvo najvažnije i to na svim razinama, i to cjelogodišnje. Upravo s tim ciljem provodimo projekt šest centara kompetentnosti od kojih je jedan upravo u Opatiji“, rekao je ministar turizma Gari Cappelli, naglasivši kako je Opatija perjanica obrazovanja kada je u pitanju turizam.
Naime, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu na čelu s dekanicom dr. sc. Dorom Smolčić Jurdana jedina je sveučilišna ustanova u Republici Hrvatskoj u potpunosti usmjerena na edukaciju i znanstveni razvoj kadrova u području turizma, ugostiteljstva i održivog razvoja, koja izvodi programe preddiplomskoga i diplomskoga sveučilišnog studija, poslijediplomskoga doktorskog studija, kao i programe cjeloživotnoga obrazovanja. Također, Fakultet svojim studentima i nastavnicima osigurava unutarnju i vanjsku mobilnost kroz Erasmus programe te kroz Ceepus mreže - Education Without Frontiers i Amadeus.
Znanstvena, nastavna i stručna aktivnost Fakulteta prepoznata je ne samo u Republici Hrvatskoj, već i u široj regiji. Fakultet je nositelj mnogobrojnih stručnih i znanstvenih projekata u zemlji i inozemstvu te organizator znanstvenih i stručnih konferencija i okruglih stolova.
Na panel raspravi ministar Cappelli odgovarao je i na pitanja studenata vezana uz tržište rada i zapošljavanje mladih u turizmu, zakonsku regulativu iz djelokruga Ministarstva turizma, strategiju razvoja turizma i turističku politiku, investicije u turizmu te ostale aktualne turističke teme. 

IZVOR:MINISTARSTVO TURIZMA

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.