U Međimurskoj županiji danas je boravio potpredsjednik Vlade RH, Predrag Štromar

GORNI MIHALJEVEC

U službenom posjetu Međimurskoj županiji danas je boravio potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar. U Domu kulture u Gornjem Mihaljevcu načelniku općine Goranu Lovrecu uručio je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt energetske obnove zgrade Doma kulture Gornji Mihaljevec vrijedan 1.434.302,52 kuna. Ukupna investicija energetske obnove doma kulture iznosi 2.349.606,78 kuna, a ostatak će se financirati proračunskim sredstvima općine Gornji Mihaljevec.

„Drago mi je što u Međimurskoj županiji uručujem još jedan ugovor vezan uz ulaganja u razvoj manjih sredina. Vjerujem da će se u obnovljenom domu odvijati kvalitetni sadržaji na korist svih mještana Gornjeg Mihaljevca, te da će navedena investicija uvelike doprinijeti razvoju kulture. Drago mi je da je Međimurska županija u ovom dijelu Hrvatske najuspješnija u privlačenju europskih sredstava“  zaključio je ministar Predrag Štromar. 

Općina Gornji Mihaljevec ističe se bogatim kulturnim životom koji izgrađuju stanovnici naselja Badličan, Bogdanovec, Dragoslavec Breg, Dragoslavec Selo, Gornja Dubrava, Gornji Mihaljevec, Martinuševec, Preseka, Prhovec, Tupkovec, Vugrišinec, Vukanovec. „Ovaj projekt otvorit će brojne mogućnosti za rad 17-ak kulturno-umjetničkih udruga s područja općine, a osim adaptiranih i modernih prostora, očekujemo uštedu energije na godišnjoj razini od najmanje 50%“, rekao je načelnik općine Goran Lovrec. 

Župan Međimurske županije Matija Posavec naglasio je kako se u Međimurju na najbolji mogući način koristi mogućnost sufinanciranja projekata energetske obnove. „Osim obnove 20-ak osnovnih i srednjih škola, Doma za starije i nemoćne osobe Čakovec, Županijske bolnice Čakovec te izgradnje desetak dječjih vrtića, europska sredstva koristimo i za obnovu domova kulture, što dokazuje da ravnomjerno razvijamo cijelo naše Međimurje. Čestitam načelniku Goranu Lovrecu na uspješno kandidiranom projektu, a suradnja Međimurske županije i općine Gornji Mihaljevec nastavit će se još jednim velikim projektom izgradnje sportske dvorane i dogradnje učionica za jednosmjensku nastavu u osnovnoj školi“, zaključio je.  Svečanosti su nazočili i savjetnica ministra Amalija Šašek, privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Blaženka Novak, zamjenica načelnika Jasenka Novak, predsjednik Općinskog vijeća Općine Gornji Mihaljevec Robert Kos, predsjednik Odbora za proračun i financije Općine Gornji Mihaljevec Robert Veselko te direktor Međimurske energetske agencije MENEA Alen Višnjić.Nakon Gornjeg Mihaljevca, ministar Štromar u Maloj vijećnici Međimurske županije sastao se s direktorima javnih poduzeća Međimurske županije.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.