Održan Erasmus+: Sport INFO dan i stručna radionica

Sport INFO

Središnji državni ured za šport u suradnji s Hrvatskim olimpijskim odborom organizirao je INFO dan i besplatnu jednodnevnu stručnu radionicu osmišljavanja i razrade projektnih ideja za potencijalne prijavitelje na natječaj Erasmus+: Sport.

Više od 80 sudionika s područja grada Zagreba i okolice, ali i iz ostalih dijelova Hrvatske prisustvovalo je Informativnom danu na kojem su dobili sve potrebne informacije vezane uz Poziv na prijavu projekta za Erasmus+: Sport u 2019. godini.

Okupljene je u ime Središnjeg državnog ureda za šport pozdravila Martina Jeričević, načelnica Sektora za potporu sustavu športa:

„…Program Erasmus+: Sport treba pridonijeti razvoju europske dimenzije u športu te se tu stavlja naglasak na transnacionalnim projektima za potporu amaterskom športu i rješavanju prekograničnih izazova, poput namještanja utakmica i drugih športskih natjecanja, dopinga, nasilja i rasizma te na promicanju dobrog upravljanja, ravnopravnosti spolova, socijalne uključenosti i tjelesne aktivnosti za sve.“

Predstavljen je projekt Europski tjedan sporta, programska pravila za podnošenje Erasmus+: Sport prijedloga i druge mogućnosti EU financiranja športskih projekata. Agencija za mobilnost i programe Europske unije prezentirala je vidljivost i diseminaciju rezultata projekata, a INFO dan je završio panel raspravom o pripremi i provedbi Erasmus+: Sport projektnih prijedloga na kojem su sudjelovali voditelji odobrenih projekata iz Republike Hrvatske: Dunja Bračun iz HAŠK Mladost, Valentina Bifflin iz Hrvatskog odbojkaškog saveza, Tihana Butorac iz Udruge za sport, rekreaciju i edukaciju – Igre mladih, Valentina Novosel iz Zagrebačkog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i Marijo Možnik iz Društva sportske rekreacije Superkid.

Erasmus+: Sport stručna radionica održala se po završetku INFO dana. Uvodnu riječ održala je Marija Crnković, voditeljica Službe za međunarodnu suradnju i EU fondove Središnjeg državnog ureda za šport, koja je ukazala na mogućnosti koje program nudi i sudionicima poželjela puno uspjeha u razradi projektnih ideja.

Alma Papić iz Hrvatskog olimpijskog odbora vodila je sudionike radionice kroz proceduru i registraciju na Portalu Europske komisije i upoznala ih s dokumentacijom i obrascima potrebnim za prijavu. U drugom dijelu radionice sudionici su u manjim grupama, uz pomoć moderatora, razrađivali ključne elemente projektnih prijedloga u tri različita područja: suradnička partnerstva, mala suradnička partnerstva i neprofitna europska športska događanja te su radili na izradi projektnog proračuna.

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.