Italija: Ferrero je predstavio ambalažu koja se može reciklirati

Italija: Ferrero je predstavio ambalažu koja se može reciklirati

Talijanska Ferrero Grupa poduzela je još jedan korak u svojoj strategiji održivosti, obvezujući se da će do 2025. godine 100% svoje ambalaže moći ponovno upotrijebiti, reciklirati ili kompostirati.

Prema 13. Izvješću o održivosti grupe, tvrtka je postigla 81% ovog cilja do 2021. godine.

Kao dio ove obveze, lansirat će se nova ambalaža s ekološki prihvatljivim dizajnom za liniju čokolade Ferrero Rocher.

Novu kutiju od polipropilena lakše je reciklirati i smanjuje ugljični otisak ambalaže za 30% u usporedbi s prethodnim kutijama, priopćila je tvrtka.

Novo eko pakiranje za Ferrero Rocher čokolade jasan je primjer naše predanosti poboljšanju cirkularnosti pakiranja. Ambalaža je složeno pitanje na kojem blisko surađujemo s vladama, proizvođačima, dobavljačima, tvrtkama za gospodarenje otpadom, nevladinim organizacijama i drugima. U ovom smo slučaju radili u bliskom partnerstvu s Millikenom koji je dao svoje inovativno i kritičko mišljenje kako bi pomogao smanjiti utjecaj na okoliš korištenjem novog polipropilenskog materijala za kutiju Ferrero Rocher, rekao je Fabio Mora, globalni direktor pakiranja Ferrero grupe.

Kada se završi implementacija nove ekološke ambalaže u cjelokupni portfelj Ferrero Rochera, procjenjuje se da će se izbjeći nepotrebna upotreba oko 10.000 tona plastike.

Izvor: INB2B Media
Fotografija: Ferrero

 

Hia.com.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti.